Serhan Cadâr:

"Din păcate, pentru CVM Tomis nu mai există nicio speranță"

538
1

Articole de la același autor

În perioada 20-22 mai, la Blaj, a avut loc turneul final al Campionatului Național de minivolei (jucători născuți după 1 ianuarie 2003), la startul competiției fiind înscrise opt echipe, printre care și Club Volei Municipal Constanța.

CVM Tomis (antrenor Constantin Burungiu) a fost repartizat în prima grupă alături de CSS Ștei, CSS Nicu Gane Fălticeni și CSS Blaj. În cealaltă grupă s-au întâlni CSS Botoșani, CS Dinamo București, CNNT Craiova și CSS Lapi Dej.

Constănțenii au terminat grupa pe prima poziție după ce a trecut cu 3-0 de CSS Ștei (25-17, 25-14, 25-5) și cu același scor de CSS Nicu Gane Fălticeni (25-23, 25-23, 25-20), dar a fost învinsă în ultima partidă de CSS Blaj, scor 0-3 (13-25, 18-25, 23-25).

Sâmbătă, în semifinale, CVM Tomis a cedat în fața celor de la CS Dinamo București scor 1-3 (18-25, 7-25, 25-9, 19-25), mulțumindu-se doar cu finala mică împotriva vechilor cunoștințe de la CSS Blaj. Voleibaliștii lui Constantin Burungiu au reușit să-și ia revanșa după înfrângerea din grupă și au învins pe CSS Blaj cu 3-2 (25-16, 25-13, 23-25, 24-26, 15-10), câștigând astfel medaliile de bronz. În finala mare a competiției CSS Botoșani a dispus de CS Dinamo București cu scorul de 3-2 (25-21, 19-25, 25-17, 20-25, 15-13) și a devenit campioană națională.

Lotul formației CVM Tomis prezent la turneul final de minivolei: Ștefan Zahar, Mihnea Marcu, Vlad Covaliov, Sebastian Saraev, Alina Bâja, Liviu Grigore, Sebastian Uzum, Vlad Filip, Mihai Miron, Adelin Balaban, Emanuel Popa și Codrin Poida.

Din păcate, performanța nu a putut fi sărbătorită așa cum ar fi trebuit. Este doar o chestiune de zile până când se va începe procedura de executare silită și intrarea în faliment a clubului care a reușit să cucerească șase titluri de campioană națională și alte opt cupe ale României.

"Vreau să felicit copiii și antrenorii pentru modul în care au evoluat în aceste momente grele ale clubului. În momentul de față, pentru Club Volei Municipal Constanța nu mai există nicio speranță. Băieții au primit dezlegare din partea clubului să meargă oriunde doresc. Dacă sunt doriți, băieții ar putea să meargă la CSS Constanța. Ar fi păcat să îi înstrăinăm când avem structură specializată în oraș. Au cadre specializate și cadrul potrivit pentru a face performanță. O altă opțiune ar fi Tulcea, unde ne formasem un centru de recrutare important, dar din păcate situația financiară ne-a terminat. Îmi pare rău de copii, de cei care au fost alături de noi în acest proiect. Am avut sportivi convocați la toate categoriile de vârsta ale naționalei României. Situația financiară este cunoscută. În justiție a fost dată decizia privind restituirea sumelor primite din partea Consiliului Județean în anii 2012-2013. Sume care au fost cheltuite pentru performanță, iar noi nefiind o structură economică, ci una non-profit, ne este imposibil să achităm acei bani. Fiindcă suntem în proces cu ei, orice relație sportivă se suspendă și nu mai avem nici un sprijin. Singura decizia viabilă este insolvența. Dacă se va întâmpla să luăm totul de la zero suntem deschiși să primim alături de noi oameni ce doresc binele voleiului constănțean. Poate vor veni cu un alt elan, un suflu nou, care să reclădească speranțele și performanțele pe care noi le-am obținut cândva. Sper ca foștii voleibaliști constănțeni să se mobilizeze și să iasă în față, să arate dorință și disponibili-tatea de a lucra într-un nou proiect care să readucă echipa în vârf. Avem precedentul băieților de la handbal că se poate. Dacă îți dorești cu adevărat, se poate", a declarat pentru "Cuget Liber" președintele CS Academia de Volei Tomis Constanța, Serhan Cadâr.

Comentează știrea

suporteri
24 mai 2016
regretabil

Pacat de voleiul constantean,care ne-a adus de-a lungul anilor atatea bucurii,atat la baieti,cat si la fete!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4252 secunde