Liga Națională de handbal masculin

Din nou probleme de arbitraj! HC Dobrogea Sud, "executată" la Timișoara

471
Din nou probleme de arbitraj!  HC Dobrogea Sud,

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, de Politehnica Timișoara, scor 23-24 (11-13), în cea de-a XVl-a rundă a Ligii Naționale, prima a anului 2018.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu răsturnări de scor de ambele părți, însă niciuna din echipe nu a găsit puterea de a se detașa la mai mult de două goluri. Pauza le-a găsit pe gazde cu un avantaj de două goluri, 13-11, avantaj care avea să se spulbere rapid în primele minute ale actului secund, când constănțenii au egalat, apoi s-au instalat la conducerea jocului.

Echilibrul a persistat până în minutul 48, când dobrogenii pregătiți de Sandu Iacob și Marko Isakovic au reușit să stabilească un ecart de trei "lungimi", 20-17, și se părea că au scăpat în câștigători. Nu de aceeași părere au fost și arbitri din Mureș Adrian Nacu și Adrian Rucoi. Pe întreaga durată a partidei, au căutat să înfrâneze elanul echipei din Constanța, dar ce s-a întâmplat în finalul partidei ne face să ne întrebăm dacă este vorba de greșeală sau rea voință: faze similare petrecute pe ambele semicercuri tratate cu diferite unități de măsură, agresiuni închipuite, pași imaginari și instalarea unei stări de nervozitate în tabăra oaspeților. Pe fondul tensiunilor, constănțenii se precipită la finalizare și dau ocazia celor de la Timișoara de a reveni în meci, ba chiar să se detașeze la două goluri, cu doar două minute înainte de final, distanță suficientă pentru a păstra invincibilitatea Timișoarei în meciurile cu HCDS.

Pentru HC Dobrogea Sud, au marcat Dejan Malinovic (5), Stevan Vujovic (4), Dalibor Cutura, Zoran Nikolic, Mihai Rohozneanu, Nemanja Mladenovic, George Buricea, Ionuț Nistor (câte 2), Nikola Crnoglavac și Dragoș Soare (câte 1).

"Nu este treaba mea să comentez arbitrajul. Am pierdut șansa de a mai obține trei puncte și nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe partidele ce vor urma. Nu ne-am putut baza pe Dane Sijan și Laurențiu Toma - ambii au acuzat mici dureri, iar antrenorul Sandu Iacob a decis să-i menajeze. De asemenea, macedoneanul Velko Markoski a jucat destul de puțin la Campionatul European și va trebui să-și găsească treptat ritmul competițional. În schimb, la Predrag Vujadinovic, lucrurile sunt așa cum le știați. Încă așteaptă parafarea actelor ce-l vor desemna cetățean român. Este o chestiune de zile până acest lucru se va întâmpla și va reveni în Liga Națională. Noul venit de la HC Odorhei, Vencel Csog, este pus la punct fizic și îl așteptăm să intre pe teren duminică", a declarat președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț "Rudi" Stănescu.

v v v

După 16 runde, HC Dobrogea Sud se află pe locul 6, cu 30 de puncte, fiind devansată de CSA Steaua București (37 p), Politehnica Timișoara (35 p), Potaissa Turda (33 p), HC Odorhei (32 p - retrasă din campionat) și CSM București (31 p).

Duminică, 4 februarie, de la ora 12.30, la Sala Sporturilor, HC Dobrogea Sud primește vizita Politehnicii Iași, echipă aflată în mari dificultăți financiare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3526 secunde