HC Bosnia Sarajevo - HCM Constanța 24-23, în Liga Campionilor la handbal masculin

Dezastrul din final

675
Dezastrul din final - aa7a3d8aab967b40498ca2f65c48d7d4.jpg
Tristețe mare în tabăra HCM-ului Constanța. Campioana României la handbal masculin a fost învinsă, scor 23-24, sâmbătă seară, la Sarajevo, de rivala HC Bosnia și mai are doar șanse pur teoretice de a se califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

HCM s-a descurcat de minune în debutul meciului de la Sarajevo. În ciuda atmosferei incendiare create de suporterii bosniaci, handbaliștii constănțeni au marcat gol după gol, s-au apărat ca la carte, iar portarul Popescu și-a "hipnotizat" adver-sarii cu paradele sale. Cu trei minute înainte de sfârșitul primei reprize, HCM conducea cu 13-7, dar greșelile comise ulterior aveau să o coste foarte scump. Bosnia a redus din diferență, 11-13 la pauză, iar imediat după reluarea jocului, a reușit să egaleze la 14.
În repriza secundă, s-a mers cap la cap, 16-16, 19-19, 22-22. Din păcate, ultimele două mi-nute aveau să fie de coșmar pentru HCM: bosniacii au marcat pentru 23-22, au rămas în inferioritate numerică, Sa-doveac a ratat din situație unu la unu, Kapisoda a transformat o aruncare de la 7 metri, 24-22, apoi Stavrositu a reaprins speranța, prin același procedeu, 24-23. Ultimul atac a aparținut tot Constanței, Angelovski a fost faultat din spate, dar arbitrii nu au acordat 7 metri. Mai erau 13 secunde, Bosnia avea doi jucători eliminați, HCM unul, mingea a ajuns la Stavrositu, dar "Pablo" a ratat și totul s-a terminat.
Pentru echipa lui Ion Crăciun, au marcat Angelovski (6), Buricea (5), Toma (4), Irimescu, Sadoveac, Stavrositu (câte 2), Schuch, Mureșan (câte 1).
Clasament: 1. Ciudad Real (15 p), 2. SG Flensburg (14 p), 3. HC Croația (12 p), 4. HC Bosnia (5 p), 5. HCM Constanța (4 p), 6. Sankt Petersburg (4 p).
Ultima etapă, programată între 2 și 5 martie, va definitiva clasamentul final al grupei, primele patru urmând a se califica în optimile de finală. Pentru a reuși această perfor-manță, HCM Constanța trebuie să nu piardă meciul de acasă, cu Ciudad Real. Chiar și la egal, formația de pe litoral merge mai departe, pentru că este greu de conceput că HC Bosnia sau St. Petersburg vor scoate puncte din deplasările de la Flensburg, respectiv Zagreb. Totul e ca Toma și compania să poată ține piept super-echipei spaniole…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Sport : HCM Constanța, în infernul de la Zagreb
Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Sport : O luptă inegală
Pagina a fost generata in 0.2521 secunde