Decizia FIFA nu este văzută cu ochi buni de europeni

192
Decizia FIFA nu este văzută cu ochi buni de europeni - cupamondialareactii-1484059910.jpg

Articole de la același autor

Val de controverse în fotbalul european după anunțul lansat de președintele FIFA, Gianni Infantino, conform căreia, ediția din 2026 a Cupei Mondiale de fotbal va avea 48 de formații, și nu 32 așa cum s-a obișnuit începând cu ediția Franța 1998. Mulți reprezentați ai forurilor europene nu văd cu ochi buni această inițiativă din considerente morale, dar și valorice. 


"Este o decizie care a fost luată din motive politice mai degrabă decât din motive sportive și este regretabil. Repetăm că nu suntem în favoarea extinderii Mondialului. Nu vedem de ce ar trebui schimbat actualul sistem cu 32 de echipe care a dovedit că este cea mai bună formulă", a declarat fostul mare internațional german Karl-Heinz Rummenigge, actualmente președintele Asociației Europene a Cluburilor.


Decizia a fost contestată și de președintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, fiind printre cei mai aprigi contestatari. "Metoda folosită nu este acceptabilă. Acum două luni, Gianni Infantino a venit să discute cu Asociația mondială a ligilor. Ne-a asigurat că ne va consulta legat de subiectele susceptibile să vizeze fotbalul profesionist. Nu a făcut-o. Nu așa se procedează. Infantino se comportă ca Blatter, care lua singur deciziile, fără să-i pese de nimeni", a declarat acesta.


În apărarea sa, proaspătul președinte FIFA consideră că decizia este una benefică fotbalului mondial, deoarece mai multe țări vor avea oportunitatea de a simți pe pielea lor emoția unui turneu final.


"Mai multe țări vor putea visa să ajungă la Campionatul Mondial. Evenimentul va avea loc 32 de zile, echipa câștigătoare va avea mai parte de mai multe meciuri, turneul va dura mai mult iar spectacolul va fi asigurat", a declarat elvețianul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6424 secunde