Cupa West Side a închis sezonul competițional de squash

172
Cupa West Side a închis  sezonul competițional de squash - cupawestside-1466004083.jpg

Articole recomandate

Complexul West Side din incinta Maritimo Shopping Center a găzduit Cupa West Side la squash, ultima reprezentație de asemenea anvergură a sezonului competițional, la care au participat 63 de jucători la trei categorii diferite: Divizia A și C masculin și Divizia A feminin.

Meciurile au avut loc pe două terenuri recondiționate de organizatori, pentru a îndeplini condițiile impuse de Comisia Centrală de Materiale.

Jucătorii au fost foarte motivați de premiile totale de peste 1.500 de euro, dintre care 1.100 euro cash, astfel că, în prima parte a turneului, majoritatea meciurilor s-au încheiat în cinci seturi (set decisiv). Au fost foarte multe reveniri spectaculoase de scor, mingi de meci salvate și partide care au durat mai mult de 60 de minute.

La Divizia A masculin, în prima semifinală s-au întrecut Vasile Hapun și Andrei Luchian. Chiar dacă Luchian a fost aproape să remonteze începutul bun al adversarului său, a trebuit să se recunoască învins într-un final, cu scorul de 1-3. În cealaltă semifinală, grecul Petros Tzamaloukas l-a învins cu 3-0 pe George Constantinescu. În ultimul act, tensiunea a atins cote maxime, fiecare dintre jucători având șanse să închidă meciul în favoarea sa. Vasile Hapun a condus în setul decisiv, la 2-2, cu scorul de 6-2, însă experiența lui Petros Tzamaloukas și-a spus cuvântul, grecul adjudecându-și setul decisiv cu 11-8.

În proba feminină a Diviziei A, supremația și-au disputat-o principalele favorite la câștigarea turneului, Carmen Blănaru și Alexandra Iordan, de la Infinty București. Câștig de cauză a avut Carmen Blănaru, care a profitat de oboseala adversarei sale și s-a impus rapid, scor 3-0 (11-9, 11-5, 11-5). Podiumul a fost completat de jucătoarea din Ungaria Szasz Kincso, iar pe locul patru s-a clasat Ana Maria Anghel.

La Divizia C, finala a fost 100% constănțeană. Titlul a fost obținut de Dragoș Vasilescu, acesta impunându-se în fața lui Geo Deleanu cu scorul de 3-1. Pe locurile trei și patru s-au clasat Octavian Aldea, respectiv Florin Popescu.

v v v

Înainte de festivitatea de premiere, a avut loc o tombolă cu premii oferite de squashacademy, constând în echipament sportiv.

Premiul Fairplay a fost acordat lui Robert Ghițulescu, iar premiul pentru cel mai tânăr jucător, lui Marc Apetre.

Primul turneu al sezonului 2016-2017 va avea loc în luna septembrie.

"Prezența la acest turneu a fost cea mai numeroasă de până acum, de la Constanța. Am recondiționat suprafa-ța veche, am suplimentat și iluminatul sălii, în așa fel încât sportivii să fie mulțumiți. Am avut și invitați din Moldova și Grecia, cărora le-am asigurat toate condițiile de participare. Turneul de Constanța este unul din cele mai așteptate de către sportivi, fiindcă aici se simt foarte bine. Așa cum am anticipat, trofeul Diviziei C a rămas la Constanța. Mai avem de muncit pentru a ajunge la acest nivel și în Divizia A, fiindcă sunt din ce în ce mai mulți sportivi buni. Este adevărat, squash-ul câștigă teren și în Constanța, comparativ cu anii precedenți se observă o creștere a numărului de jucători de squash și acest lucru nu poate decât să ne mulțumească", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ilie Bănică, vicepreședintele ACS Squash West Side Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Decembrie 2015
Stire din Sport : E decembrie, e… bowling!
Pagina a fost generata in 1.0314 secunde