Campionatele Mondiale de tenis de masă

Cu ochii pe Eliza Samara. "Are șanse la medalie!"

407

Articole recomandate

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că obiectivul delegației României la Campionatele Mondiale individuale de la Budapesta este câștigarea unei medalii în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

"Ca la fiecare competiție majoră la care participă, România se gândește la medalie. Și acum, la Mondiale, obiectivul nostru nu poate fi decât câștigarea unei medalii. Cât mai strălucitoare, iar dacă se poate, să ne întoarcem cu cât mai multe. La tenis de masă se știe cât de greu este, pentru că avem de luptat cu jucătorii asiatici, însă România este în careul de ași, a demonstrat asta inclusiv la Mondialele de anul trecut, când a încheiat pe locul 5", a spus președintele FRTM, Cristinel Romanescu.

"Suntem aproape să spargem zidul chinezesc și să obținem o medalie. Ne-o dorim foarte mult în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde obiectivul nostru este să urcăm pe podium. Evoluăm constant, suntem aproape de a lua o medalie, chiar dacă va fi o competiție foarte grea la Budapesta, unde și să intri în primii 8 e un lucru mare", a adăugat președintele.

În opinia acestuia, cele mai mari șanse ale României sunt la dublu.

"La dublu fete și dublu mixt, avem cele mai mari șanse la medalii pentru că la aceste probe se pot întâmpla multe lucruri neprevăzute. Apoi, bineînțeles, la simplu, sunt șanse pentru că Elizabeta Samara și Bernadette Szocs sunt două sportive de mare valoare, iar rezultatele din ultimii ani le recomandă", a precizat Cristinel Romanescu.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale este format din 9 sportivi care vor concura la individual feminin și masculin, dublu feminin și masculin și dublu mixt. Sportivii sunt următorii: feminin - Adina Diaconu, Bernadette Szocs, Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu; masculin - Cristian Pletea, Hunor Szocs, Ovidiu Ionescu, Rareș Șipoș.

A 55-a ediție a Campionatelor Mondiale de tenis de masă se va desfășura la Budapesta în perioada 21-28 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1288 secunde