CSU Neptun se luptă pentru promovarea în Liga Națională

259
CSU Neptun se luptă pentru promovarea în Liga Națională - csuneptun-1588611842.jpg

Articole de la același autor

Constanța ar putea avea din nou o echipă feminină de handbal în prima ligă națională și asta ar putea să se întâmple doar dacă CSU Neptun va reuși anul acesta să promoveze. Formația de la malul mării a terminat pe primul loc în Seria B a Diviziei A la handbal feminin, cu 55 de puncte, aflându-se la trei lungimi în fața următoarei clasate, CSU Știința București.

Echipa antrenată de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie va juca în grupă la Turneul Semifinal împotriva formațiilor ACS Crișul Chișineu-Criș, HCF Piatra Neamț și CS Activ Prahova Ploiești.

Primele două clasate din această grupă se vor califica automat la Turneul Final, acolo unde se vor lupta pentru promovarea în Liga Florilor.

Drumul este unul lung pentru CSU Neptun, însă oficialii formației dobrogene au încredere că pot reuși acest lucru.

În urmă cu aproximativ o lună, președintele clubului CSU Neptun Constanța, Silviu Băiceanu, declara pentru "Cuget Liber" că nu se gândește neapărat la o promovare, ci se gândește ca fetele să fie sănătoase și să termine cu bine competiția în care sunt angrenate.

Băiceanu a mai afirmat faptul că ar fi frumos ca echipa să promoveze, însă ar vrea, atunci când va ajunge în prima ligă, să se bată de la egal la egal cu celelalte formații și să nu revină în Divizia A.

CSU Neptun a demonstrat, în mai multe rânduri, că este capabilă să facă meciuri mari în Sala Sporturilor din Constanța, însă o eventuală participare în Liga Națională ar însemna că echipa de pe litoral ar avea nevoie de mai multă susținere financiară din partea autorităților locale pentru a putea rezista.

În această perioadă în care întreaga țară este afectată de pandemia de Coronavirus, handbalistele de la CSU Neptun se află fiecare în autoizolare și se pregătesc, urmând un program bine stabilit de preparatorul fizic împreună cu staff-ul tehnic.

Chiar dacă sezonul se va relua, mai mult ca sigur spectatorii nu vor avea acces în tribunele din Sala Sporturilor din Constanța, astfel că acest lucru ar putea reprezenta un dezavantaj pentru constănțence.

Silviu Băiceanu admite că există o mică presiune în sânul echipei CSU Neptun și asta se simte la aproape toate meciurile.

Chiar și așa, fetele antrenate de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie joacă handbalul cu zâmbetul pe buze și se bucură de fiecare reușită.

"O mică presiune există. Eu poate văd altfel lucrurile din interior. Presiune este indiferent de adversar. Nu suntem încă de Liga Națională. Deocamdată doar încercăm marea cu degetul, să vedem cât de caldă sau cât de rece este. Este greu de spus că avem în momentul de față o echipă capabilă să promoveze și să rămână în Liga Națională. Să mergi acolo și să nu poți să te lupți, este greu de digerat. Prefer să promovăm atunci când vom ști sigur că putem face față", a spus Silviu Băiceanu.

Silviu Băiceanu a declarat că, în acest moment, jucătoarele se află în șomaj tehnic, pentru că situația o impune.

Cei doi antrenori, Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie, sunt plătiți în continuare, pentru că aceștia își desfășoară activitatea de acasă.

"Până la promovare mai este de muncit. Dacă vom ajunge în Liga Națională, vom avea nevoie de o susținere financiară mult mai consistentă. Fetele se află la un nivel bun. Ne-am bătut de la egal la egal cu Universitatea Cluj în Cupa României, chiar dacă am pierdut. Clujul nu a venit la Constanța cu cea mai bună echipă, însă fetele au demonstrat că se pot lupta cu echipele din Liga Națională. În acest moment, nu ne gândim la transferuri, pentru că nu știm ce se va întâmpla. Contractele de finanțare au fost suspendate. Fetele sunt în șomaj tehnic, însă antrenorii își primesc banii în continuare, pentru că ei au activitate, nu stau degeaba", a explicat Silviu Băiceanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3731 secunde