CS Phoenix-Știința, cu gândul la noul sezon. "Așteptăm un răspuns de la federație"

144
CS Phoenix-Știința, cu gândul la noul sezon.

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe oficialii Federației Române de Baschet să înghețe campionatul și să decidă trecerea direct la noul sezon. Astfel, nicio echipă nu va cuceri titlul de campioană și niciuna nu va retrograda.

Echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța a încheiat astfel sezonul, iar în prezent, jucătoarele se află încă în pauză. După o perioadă extrem de dificilă, în care baschetbalistele de la malul mării s-au pregătit așa cum au putut, în autoizolare, tonusul acestora a scăzut, însă abia așteaptă să revină la antrenamente.

Federația Română de Baschet nu a luat încă nicio decizie în ceea ce privește startul noului sezon, iar oficialii CS Phoenix-Știința așteaptă un răspuns, atât din partea forului, cât și din partea autorităților locale.

Pentru sezonul care tocmai s-a încheiat, CS Phoenix-Știința s-a bazat pe un buget destul de consistent, cu ajutorul căruia a reușit să se mențină pe prima scenă a baschetului românesc.

Antrenamentele vor fi reluate imediat ce Federația Română de Baschet va permite acest lucru.

Pe lângă dorul de a juca baschet, fetelor de la malul mării le mai este dor și de reîntâlnirea cu fanii, care le-au susținut necondiționat la fiecare partidă jucată în Sala Sporturilor. Fanii au avut întotdeauna un rol important în jocul bun al fetelor antrenate de Carmin Popa și Ramona Coroamă și datorită lor baschetbalistele de pe litoral au făcut multe jocuri bune pe teren propriu.

XXX

"Momentan nu mai facem niciun fel de antrenamente. Așteptăm noile reguli ale federației, pentru a putea construi noua echipă pentru sezonul viitor. Trebuie să aflăm și pe ce buget ne vom baza. Un lucru este clar. Nimeni nu va câștiga titlul de campioană și nimeni nu va retrograda. Clasamentul s-a înghețat. Imediat ce aflăm noile reglementări, vom ști și când vom începe pregătirea pentru noul sezon. Trebuie să știm câte străine putem avea în echipă, câte românce, ce vârstă trebuie să aibă jucătoarele care intră pe teren și așa mai departe.

Așteptăm un răspuns de la federație și de la autoritățile locale. A fost foarte grea această perioadă. Fetele s-au pregătit individual după un program bine stabilit de preparatorul fizic. Efortul aerob cu cel anaerob nu se compară. Fiecare și-a făcut programul acasă și sperăm că forma lor nu a scăzut chiar atât de brusc", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5954 secunde