Cristian Mâinea, om de bază al BC Athletic. "Îmi aduc aminte cu zâmbetul pe buze!"

139
Cristian Mâinea, om de bază al BC Athletic.

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanța are foarte mulți jucători experimentați care se pot lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Națională. Unul dintre aceștia este Cristian Mâinea, un baschetbalist care promite.

Cristian Ionel Mâinea este unul dintre tinerii practicanți ai baschetului din România care performează atât la 5x5, cât și la 3x3. Component al BC Athletic, în Liga Națională, el se pregătește pentru startul ultimului sezon sub incidența regulii U23. Activitatea sa baschetbalistică a cuprins participarea la numeroase competiții juvenile.

Mâinea a jucat pentru CN "Aurel Vlaicu" București între până în 2017. În stagiunea 2017/18, a evoluat pentru Dinamo București la nivel de seniori, pentru ca, la U20, să joace în tricoul lui CSO Voluntari. De altfel, în vara anului 2018, s-a alăturat ilfovenilor, alături de care a evoluat în LNBM și Cupa României pe parcursul stagiunii 2018/19.

Cristi Mâinea a evoluat în sezonul competițional 2019/20 alături de Athletic Constanța, bifând 16 apariții în Liga Națională până la momentul suspendării competiției. A avut medii statistice de 7,3 puncte, 2,6 pase decisive, 1,6 recuperări și 1,4 intercepții în aproape 22 minute pe partidă pentru 6,3 la eficiență.

Anul trecut, Cristi Mâinea a fost principalul protagonist al istoricei victorii repurtate de România în fața SUA la 3x3. Acea partidă a avut loc la Lanzhou, în China, tricolorii revenind de la un deficit major pentru a repurta un succes imens pentru imaginea proprie a protagoniștilor, dar și pentru întreaga mișcare baschetbalistică din țara noastră.

"Am început baschetul la vârsta de 12 ani, când antrenorul Cristian Teodorescu a venit la școala unde învățam pentru a face o selecție atribuită echipei de baschet a CNAV, alegând mai mulți elevi, printre care am fost și eu. Am practicat judo timp de trei ani în școala primară și am mai încercat fotbalul și voleiul, dar nu m-au atras", a declarat Cristian Mâinea.

Sportivul își aduce aminte cu foarte mare plăcere de momentul când România a învins Statele Unite ale Americii la baschet 3x3. România s-a impus atunci în fața experimentaților adversari cu scorul de 15-10.

"Mereu îmi aduc aminte, cu zâmbetul pe buze, de acest moment, neplictisindu-mă de a revedea finalul meciului de câte ori am ocazia. Alături de colegii de echipă, am realizat un joc frumos, susținându-ne reciproc, revenind astfel de la o diferență de -5 puncte" , a explicat Cristian Mâinea.

În sezonul 2019/2020, Mâinea s-a simțit foarte bine la Constanța și probabil acest lucru l-a făcut să își prelungească înțelegerea cu gruparea de la malul mării. A fost primul sezon când Cristian Mâinea a evoluat pentru o echipă dintr-un alt oraș decât cel natal.

"Fiind primul sezon în care am jucat în alt oraș față de cel natal, a însemnat o provocare mai mare pentru mine. Din păcate, având în vedere situația în care ne aflam, a trebuit să se termine mai repede decât ne-am fi așteptat cu toții. Acest lucru a supărat atât jucătorii, antrenorii, cât și suporterii, din prisma faptului că această izolare nu ne-a permis interacțiune între noi, antrenamente sau meciuri. Mă consider mulțumit de partea din sezon pe care am jucat-o până în acel moment, având meciuri în care am atins nivelul pe care mi l-am propus, dar și meciuri unde nu am putut oferi maximum la care m-aș fi așteptat", a concluzionat Cristian Mâinea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde