Contra cere iertare pentru ratarea calificării la EURO 2020, într-o scrisoare adresată suporterilor

93
Contra cere iertare pentru ratarea calificării la EURO 2020, într-o scrisoare adresată suporterilor - nwy4mmm1zwjjmtuwzmm0otbinja5zdg0-1575621419.jpg

Articole recomandate

Fostul selecționer al echipei de fotbal a României, Cosmin Contra, și-a cerut iertare suporterilor naționalei pentru ratarea calificării la EURO 2020, într-o scrisoare publicată pe site-ul FRF.

''Am trăit o bucurie unică și o experiență incredibilă pe banca echipei pe care am iubit-o și o voi iubi totdeauna. Am fost mândru să primesc această onoare de a reprezenta țara mea din cea mai importantă poziție de antrenor, după anii în care am purtat cu dăruire și emoție tricoul primei reprezentative. Vă asigur că am muncit cu tot sufletul, punând în slujba naționalei tot ce am învățat în cariera de jucător și antrenor, având mereu doar visul performanței în minte și în inimă. Din păcate, rezultatele din teren nu au fost mereu așa cum mi-am dorit. Îmi cer iertare pentru dezamăgirea pe care am produs-o celor care își doreau mai mult, pentru greșelile pe care le-am făcut și pentru că nu am putut să transform dragostea mea pentru echipa națională în rezultate pe măsura ei'', afirmă Contra în mesajul său.

''Dragi suporteri ai tricolorilor, fie că susțineți România din tribune ori din fața televizorului, din postura de jucători, arbitri, conducători de cluburi, jurnaliști sau colegi antrenori, mi-am dorit foarte mult să vă mulțumesc tuturor la capătul acestui mandat de selecționer'', a mai spus Contra.

Fostul internațional explică gestul său, la mai bine de o săptămână de la numirea înlocuitorului său, Mirel Rădoi: ''Am ales să vă scriu acum, după ce România are deja un nou selecționer, pentru că abia acum simt că acest mandat se încheie, când naționala pășește pe un drum în care eu cred. Cu oameni pe bancă, în locul meu și al staff-ului meu, pe care îi prețuiesc și îi voi ajuta necondiționat''.

Contra a ținut să mulțumească FRF ''pentru încrederea oferită'' pe toată durata mandatului său și pentru sprijinul pe care l-a simțit zi de zi. Fostul fundaș subliniază că FRF i-a oferit ''o echipă de profesioniști'', care a trăit și a muncit alături de el, ''100% dedicați naționalei''.

''Am învățat enorm și am căpătat, în același timp, prieteni căliți alături de mine prin focurile unei presiuni incredibile. În toată cariera mea viitoare, voi purta cu mine imaginile miilor de copii care au cântat imnul pentru România pe stadion, sacrificiile jucătorilor care au înțeles să dea totul pentru tricoul pe care îl poartă și gândul că am putut contribui la o schimbare de generație pentru viitorul mai bun al fotbalului românesc'', a adăugat Contra, care subliniază că echipa națională aparține tuturor românilor și ea ''trebuie susținută necondiționat''.

''De acolo, din banda dreaptă a terenului, după o cursă fără teamă, așa cum v-am obișnuit, am trecut pe banca selecționerului. Acum, când mă ridic de pe banca aceasta spre un alt viitor, înțeleg de fapt că aceste curse ale mele nu se vor opri niciodată. Merg mai departe, cu mâna la inimă, pentru România!'', a concluzionat Contra.

Contra, care a strâns 73 de selecții ca jucător la echipa națională, cu care a participat la două turnee finale ale Campionatului European, a fost selecționerul primei reprezentative în 24 de partide, având un bilanț de 13 victorii, 6 egaluri și doar 5 înfrângeri. Din cele 24 de partide, 18 au fost cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate și 26 primite.

În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa națională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri și foarte tineri: George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ștefan, Denis Drăguș, Alexandru Ioniță, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bălașa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoș, George Țucudean.

Mandatul lui Contra s-a încheiat cu un eșec la scor în fața Spaniei, 0-5, pe 18 noiembrie, la Madrid, în ultimul meci din preliminariile EURO 2020. Tricolorii păstrează șansa calificării la turneul final de anul viitor, organizat în 12 orașe europene, printre care și București, prin intermediul barajului din Liga Națiunilor, la care vor înfrunta Islanda în deplasare, în martie, într-un prim meci.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, pe 26 noiembrie, cu unanimitate de voturi numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, în locul lui Contra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8064 secunde