Constănțeanul Ștefan Paloși debutează la Roland Garros Junior

343
Constănțeanul Ștefan Paloși debutează la Roland Garros Junior - constanteanul-1528032093.jpg

Articole de la același autor

Jucătorul de tenis constănțean Ștefan Francisc Paloși participă, în aceste zile, la turneul de Mare Șlem de la Paris (Franța) - Roland Garros Junior, prima competiție a anului de asemenea anvergură pentru acesta. 


După o perioadă plină de accidentări și procese de refacere fizică, începută în decembrie 2017, Ștefan Francisc Paloși nu a putut participa la turneele din primele cinci luni, ratând și prezența la Openul Australiei. Chiar și așa, fostul sportiv legitimat la TC Idu Mamaia se află pe locul 48 mondial, în ierarhia juniorilor. 


Primele turnee la care a luat parte în acest an au fost în Franța, la începutul lunii aprilie, urmate de alte două turnee în Italia, la începutul lunii mai. Rezultatele nu au fost dintre cele mai impresionante (un sfert de finală la Campionatele Internaționale ale Italiei Junior), însă l-au adus pe Ștefan Paloși la nivelul fizic și mental dorit. 


"Prin acest turneu, a atins obiectivul visat de bunicul său, Francisc Paloși, care ne-a supravegheat de sus și ne-a ajutat în drumul nostru. Indiferent de rezultat, avem mare încredere în Ștefan și îl vom susține până la capăt. Sper să reușească un rezultat bun și să mai agațe un cui în harta Europei, așa cum au făcut-o, de-a lungul timpului, constănțenii Andrei Pavel (cel care îl îndrumă și îl sfătuiește pe Ștefan să ia cele mai bune decizii privind calea către marea performanță), Horia Tecău (cel cu care se află într-o foarte bună relație de comunicare) sau Simona Halep (un exemplu pentru orice sportiv român care se află la început de drum în tenis). Este un copil cu un viitor foarte frumos, iar dacă nu apar accidentările grave care să-l țină departe de teren, cred că va ajunge acolo unde își dorește", a declarat, plin de optimism și mândrie, tatăl lui Ștefan, Ionuț Paloși, omul care supraveghează de aproape ascensiunea fiului. 


În primul tur, la simplu, Ștefan Paloși va juca împotriva cehului Jiri Lehecka (40 ITF), în timp ce Filip Cristian Jianu (31 ITF) se va duela cu sârbul Marko Miladinovic (17 ITF). Pe tabloul feminin de simplu, România va fi reprezentată de Andreea Prisăcariu (38 ITF), cea care va juca în turul inaugural cu nipona Himari Sato (60 ITF). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6647 secunde