Andreas Neagu speră să ajungă la Jocurile Olimpice de la Soci

Constănțeanul din bobul-surpriză al României

2920
Deși Constanța nu excelează la capitolul sporturi de iarnă, iată că, de aici, de la malul mării, a pornit spre "vârful piramidei" un tânăr care anunță că e pus pe fapte mari într-o "probă albă", cea de bob: Andreas Neagu. 


Echipajul de bob 4 al României, în componența Andreas Neagu, Marian Iorga, Dănuț Moldovan, Paul Muntean, a avut o evoluție onorabilă la Campionatul Mondial de la St. Moritz (Elveția), competiție desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Constănțeanul și ceilalți membri ai echipajului tricolor au terminat reuniunea pe locul 26 (din 34), păstrând în continuare șanse de calificare la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia) 2014. 

"Pentru Andreas, a fost prima participare la o ediție de Campionat Mondial din carieră, la start aliniindu-se cei mai buni sportivi de pe mapamond. Mai mult, a concurat tot în premieră pe pârtia de la St. Moritz, iar în sesiunea de antrenament a avut numai șase coborâri cu bobul de 4. Rezultatul obținut poate fi considerat onorabil, iar potențialul sportiv al României este foarte bun. Cert este că ușile Jocurilor Olimpice de la Soci rămân deschise. Andreas poate ajunge la JO 2014 după participarea la Cupele Europei, cu condiția să termine în primii șase", a declarat, pentru "Cuget Liber", tatăl sportivului constănțean, profesorul Paul Neagu.

v v v

Andreas Neagu este campion al României în probele de bob 2 (alături de Dănuț Moldovan) și bob 4 (alături de Marian Iorga, Dănuț Moldovan și Mădălin Rusu).

La Cupa Mondială de la Winterberg (decembrie 2012), bobul de 4 al României, cu Andreas la bord, s-a clasat pe locul 16.

În perspectiva JO de la Soci, constănțeanul a demarat deja antrenamentele, și asta în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă federația română de specialitate.

"O mare parte din pregătire, în special cea fizică, de echilibru muscular, o va efectua, începând cu luna aprilie, la Centrul Sport Forum din Constanța și la stadionul Farul. Alături de Andreas, se vor afla și ceilalți practicanți de bob din România care au ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Soci", a explicat profesorul Paul Neagu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 August 2012
Stire din Sport : Agenda Olimpică
Pagina a fost generata in 0.3342 secunde