Constanța Streetplay 3×3 deschide drumul către Jocurile Olimpice de la Tokyo

405

Articole de la același autor

Constanța Streetplay, ediția de iarnă, ultimul turneu marca Sport Arena

Streetball din 2018, i-a reunit pe terenul de baschet 3x3 amenajat la City Park Mall pe fotbaliștii de la FC Viitorul Constanța și pe starul echipei locale de baschet Athletic Constanța.

Baschetbalistul american Deondre Ray a făcut spectacol cu dunkurile sale, ajutat de Carlo Casap, Alexandru Mățan, Ionuț Vînă și Bradley De Nooijer de la FC Viitorul Constanța. Casap a fost cel mai curajos dintre fotbaliști și l-a lăsat pe Ray să zboare peste el pentru un slam-dunk, în timp ce Vînă și-a dovedit calitățile de pasator și i-a ridicat baschetbalistului mingea la inel cu o braziliană.

Cea de-a doua ediție de iarnă a tradiționalului turneu Constanța

Streetplay a reunit la start peste 200 de participanți, la toate categoriile. Turneul s-a încheiat cu victoria echipei Blind Date (Bogdan Cezar Sandu, Mihai Văcărescu, Leonard Filip și Andrei Grosu), care s-a impus în finala categoriei de elită, Open Masculin, 21-12, cu localnicii de la Animal Pack. Campionii au încasat un cec în valoare de 4.500 de lei.

Evenimentul marca Sport Arena Streetball, organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu sprijinul City Park Mall și finanțat de Primăria Constanța, a deschis sezonul pre-olimpic pentru baschetul 3x3. Clasamentul mondial pe națiuni, alcătuit în baza punctelor acumulate de jucătorii din fiecare țară la turneele din perioada 1 noiembrie 2018 - 1 noiembrie 2019, va fi principalul criteriu de calificare la turneul olimpic de baschet 3×3 de la Tokyo 2020.

LPS "Nicolae Rotaru"

Constanța, dublu campion

la 3x3 Schools Battle

Echipele Liceului cu Program Sportiv din Constanța, atât la masculin, cât și la feminin s-au impus în competiția școlară 3x3 Schools Battle. La gimnaziu, echipele Școlii 29 "Mihai Viteazul" au reușit, de asemenea, dubla, câștigând atât la băieți, cât și la fete.

Competiția școlară de baschet 3x3 a reprezentat o premieră în România și s-a disputat pe parcursul a mai multor etape săptămânale, cu fazele finale găzduite în cadrul turneului de la City Park Mall. Peste 400 de elevi au fost înscriși la acest campionat organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, susținut de Inspectoratul Județean și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Baschetul 3x3 a fost principalul punct de atracție în week-end și pentru vizitatorii City Park Mall, care au participat la numeroase concursuri cu premii oferite de partenerii competiției sau au avut ocazia să urmărească momentele de spectacol din program.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4484 secunde