Constanța, gazda turneului de calificare la Europenele de baschet 3x3

707
Constanța, gazda turneului de calificare la Europenele de baschet 3x3 - constanta-1521650286.jpg

Articole de la același autor

Constanța va găzdui în premieră un eveniment internațional de baschet 3x3 dedicat echipelor naționale. Turneul de calificare la Campionatul European este organizat de către Federația Română de Baschet, Asociația Județeană de Baschet Constanța și Sport Arena Streetball, fiind programat în perioada 30 iunie - 1 iulie. 


Pentru a treia oară în istorie, România va găzdui FIBA 3x3 Europe Cup - turneul final al Campionatului European de Baschet 3x3, eveniment ce se va desfășura la București, în perioada 14-16 septembrie. Competiția este organizată de către Sport Arena Streetball și Federația Română de Baschet și va reuni cele mai bune 12 echipe din Europa, atât la masculin, cât și la feminin. Campioanele en-titre sunt Letonia, la băieți, respectiv Rusia, la fete. 


Pentru a obține biletele către București, în afara turneului de calificare de la Constanța, cele 59 de echipe naționale vor mai putea lupta în alte două competiții preliminare: la Poitiers (Franța) și Escaldes-Engordany (Andorra). România este calificată din oficiu, ca țară organizatoare, dar va lua parte la turneul de la Constanța. 


După ce a găzduit ediția inaugurală în 2014 și apoi în 2016, București va fi din nou capitala baschetului 3x3 din Europa. Echipele naționale ale României au obținut medaliile de aur la masculin în 2014, respectiv cele de argint la feminin în 2016. 


Baschetul 3x3 a fost inclus în 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.
România ocupă în momentul de față locul 9 la masculin și locul 21 la feminin în FIBA 3x3 World Rankings - clasamentul mondial pe națiuni. 


Numeroasele evenimente organizate în ultimii ani de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, în parteneriat cu Sport Arena Streetball și partenerii săi, inclusiv Constanța Street Play, Tulcea Street Play, Mangalia Street Play, turneul internațional Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, au contribuit decisiv la poziția ocupată de România în clasamentele mondiale, naționala masculin fiind deja calificată pentru ediția din acest an a Campionatelor Mondiale, care va avea loc în Filipine, în perioada 8-12 iunie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde