Comitetul Olimpic și Sportiv Român susține baschetul 3 la 3

174
Comitetul Olimpic și Sportiv Român susține baschetul 3 la 3 - comitetul-1497540522.jpg

Articole de la același autor

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că va face tot posibilul pentru a susține cea mai nouă probă olimpică, baschetul 3x3, devenit din ce în ce mai puternic pe teritoriul României. În urmă cu o săptămână, Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a hotărât includerea unor probe și discipline în programul competițional al Jocurilor Olimpice, începând cu Tokyo 2020, printre care și baschetul 3x3.


"Le urez bun venit tuturor celor care de acum pot lua în calcul participarea la Jocurile Olimpice. Într-o primă fază, trebuie să cunoaștem care este situația generală la fiecare federație în parte, ce disponibilități există și mai ales ce necesităși implică demararea procesului de formare a unui lot olimpic. COSR va face toate eforturile pentru a susține sportivii care se luptă pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice!", a declarat Mihai Covaliu


Baschetul 3x3 se află într-o ascensiune fulminantă, iar reprezentanții României sunt printre cei care au reușit performanțe deosebite în ultimii ani. În 2014, la ultima ediție a Campionatului European de baschet 3x3, naționala masculină de seniori a României a cucerit primul titlu european din istoria baschetului românesc, iar în 2016, tot la București, naționala feminină de senioare a României și trecut în palmares medaliile europene de argint.


În ultimii ani, Constanța a găzduit unele din cele mai importante turnee de baschet 3x3 din țară, "Constanța Street Play", în organizarea Asociației Terra Semper Fidelis, fiind pentru cei care au pus umărul la popularizarea acestui sport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2016
Stire din Sport : Cine va fi noul președinte COSR?
Pagina a fost generata in 0.4299 secunde