Cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv își pot relua activitatea

158
Cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv își pot relua activitatea - fondandreiszemerjailps22-1593528904.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat, că începând cu data de 29 iunie cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv și-au reluat activitatea întreruptă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, cu respectarea prevederilor Ordinului comun emis de MTS și Ministerul Sănătății în 12 iunie.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru între ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe și ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie desfășurată, luni, la sediul MTS.

La întâlnirea de luni au participat și reprezentanți ai federațiilor sporturilor de echipă precum Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal și Alin Petrache, președintele FR de Rugby.

"Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând", a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

La rândul său, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că Ministerul Educației și Cercetării este principalul partener al MTS în ceea ce privește relansarea sportului de masă în România.

"Doresc să mulțumesc Ministerului Educației și Cercetării și doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas. Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuția de astăzi și pe reprezentanții câtorva federații sportive naționale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere și soluții, dar și viitoare parteneriate legate de competițiile sportive școlare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educației și Cercetării și, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce privește relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educației și Cercetării este principalul nostru partener. Creșterea numărului orelor de sport și a numărului celor care fac sport, precum și crearea unor competiții sportive atractive, care să implice cât mai multe școli și elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere" , a adăugat și Ionuț Stroe.

Directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, Andrei Szemerjai, este încântat de faptul că antrenamentele se vor relua, însă precizează că trebuie găsite soluții pentru ca sportivii să se antreneze în cele mai bune condiții.

"S-a revenit la o situație de egalizare a șanselor pentru toți copiii din sportul școlar. Până acum unii făceau sport și alții se uitau. Unii erau la masă și mâncau și alții pofteau lângă ei. Acum toată lumea mănâncă la aceeași masă. Sportivii noștri trebuie să recupereze dezavantajul pe care îl au față de cei care s-au antrenat până acum, dar acest lucru va fi făcut în măsura în care se poate. Pe primul loc este sănătatea lor. La ora actuală cantinele școlare sunt închise. Și internatele, la fel. Nu știu cum vom rezolva problema copiilor care nu sunt din Constanța, întrucât nu ai unde să îi cazezi și nu ai unde să le dai de mâncare. Să comandăm mâncare prin firme de catering, așa ceva nu se poate pentru că este foarte costisitor. Să mergem la terase să mâncăm, iar, nu ne permitem. Până la sfârșitul săptămânii vom încerca să găsim soluții, astfel încât antrenamentele să înceapă de luni" , a declarat pentru "Cuget Liber" Andrei Szemerjai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.387 secunde