CIO, mobilizat împotriva virusului Zika în vederea JO 2016 de la Rio

75
CIO, mobilizat împotriva virusului Zika în vederea JO 2016 de la Rio - thomasbach-1454001376.jpg

Articole recomandate

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ''va face totul pentru a garanta sănătatea'' participanților la Jocurile Olimpice de la Rio în fața Zika, virusul care afectează în special Brazilia, a anunțat președintele CIO, Thomas Bach, cu ocazia unei vizite la Atena.



Bach a minimalizat totuși riscurile pe care le-ar putea pune această epidemie în timpul Jocurilor, subliniind că ele se vor desfășura în august, ''în timpul iernii braziliene, în condiții climatice diferite'' de cele de acum.

CIO ''va trimite încă de astăzi o notă comitetelor naționale despre maniera în care să facă față problemei și de a informa sportivii'', a adăugat Bach, venit în Grecia pentru a-și arăta solidaritatea cu refugiații care tranzitează această țară, potrivit Agerpres.ro.

El a reamintit că președinta Brazilia, Dilma Rousseff, a cerut miercuri țărilor din America Latină și Caraibe să adopte o strategie regională pentru combaterea virusului și a anunțat o reuniune a miniștrilor Sănătății din MERCOSUR marțea viitoare în Uruguay.

Virusul Zika — transmis de țânțarul tigru, Aedes aegypti, provoacă simptome gripale benigne. Nu există pentru el nici tratament preventiv, nici vaccin.

La femeile însărcinate, virusul poate fi transmis fătului și poate antrena malformații congenitale grave, precum microcefalia, și chiar moartea.

Brazilia este țara cea mai afectată, cu 3.893 de cazuri de microcefalie (dintre care 49 de decese), față de doar 147 în 2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3217 secunde