Cine sunt marii câștigători ai Maratonului Nisipului de la Mamaia

398
Cine sunt marii câștigători ai Maratonului Nisipului de la Mamaia - maraton-1554131387.jpg

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia a adunat, duminică, 31 martie, peste 1.800 de atleți amatori și profesioniști și alte câteva sute de susținători la Maratonul Nisipului. Marii câștigători ai cursei de 42 de kilometri au fost Vitalie Gheorghiță, din Republica Moldova, și românca

Alexandra Ungureanu.

La startul celei de-a șasea ediții a Maratonului Nisipului, au fost prezenți sportivi din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, Statele Unite ale Americii etc.

Cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition

La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Tudor Cebotari, din Republica Moldova, care a înregistrat un timp excelent: 37 de minute și 14 secunde. Locul secund a fost ocupat de compatriotul său Andrei Bogaci, iar locul al treilea, de constănțeanul Bogdan Ofițeru.

La feminin, constănțeanca Daniela Ciocan a urcat pe prima treaptă a podiumului (timp: 47 de minute, 26 de secunde), locul II a fost obținut de Mirela Mihai, iar locul III, de Teodora Nădrag.

Cursa de Semimaraton

Semimaratonul (21 km), a doua probă ca dificultate din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la masculin, de Mihail Bizniuc, din Republica Moldova, înregistrat într-o oră, 23 minute și 38 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Igor Timbalari, iar locul al treilea, de Laurențiu Cobzaru.

La feminin, cursa a fost câștigată detașat de Ilinca Maria Tempeanu, care a trecut linia de finish într-o oră, 38 de minute și 51 secunde, Maria Magdalena Velișcu s-a clasat pe locul al doilea, iar Violeta Spânache a completat podiumul.

Cursa de Maraton

Maratonul (42 km) a fost cea mai mare provocare pentru participanți. Primul, la masculin, a trecut linia de finish basarabeanul Vitalie Gheorghiță, după 2 ore, 44 de minute și 17 secunde, pe locul II s-a situat Ionel Rapotan, iar Victor Spătaru a terminat cursa pe locul III.

La feminin, maratonul a fost câștigat de Alexandra Ungureanu, care a terminat cursa în 3 ore, 46 de minute și 19 secunde, locul secund - Elena Georgiana Modrescu, locul al treilea - Ana-Maria Comănescu.

Câștigătorii au primit premii substanțiale în bani și produse, valoarea totală a premiilor fiind la 45.000 de lei.

Ne revedem la anul!

"Maratonul Nisipului din acest an a fost o sărbătoare în toată regulă. Nu doar una sportivă, ci și una cu o însemnătate aparte pentru toți românii de pretutindeni. Au fost peste 1.800 de participanți, majoritatea din România și din țări membre ale Uniunii Europene, care au purtat tricoul cu însemnele UE, astfel încât să celebrăm împreună principiul egalității și iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană. Am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanții de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Ediția a VII-a a evenimentului este programată pe data de 29 martie 2020", a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive Sanasport, organizator al Maratonului Nisipului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4752 secunde