Cine câștigă campionatul: CFR sau FCSB? FC Viitorul, spre cupele europene

449
Cine câștigă campionatul: CFR sau FCSB? FC Viitorul, spre cupele europene - cinecastiga-1526654733.jpg

Articole de la același autor

În acest sfârșit de săptămână, vom afla care este noua campioană a României la fotbal: CFR Cluj sau FCSB? Așa cum se obișnuiește în ultimii ani, pentru a nu mai lăsa loc de alte speculații, meciurile ultimei etape se dispută în aceeași zi, de la aceeași oră. 


Astfel, duminică, 20 mai, de la ora 20.45, CFR Cluj este obligată să învingă deja fosta campioană FC Viitorul pentru a obține cununa de lauri. În cazul unui pas greșit, FCSB este pregătită să treacă de Astra și să deturneze trofeul din drumul către Ardeal. 


Un al treilea meci, cu mai puțină miză, este cel dintre CSM Poli Iași și CSU Craiova. 


Toate cele trei meciuri vor fi transmise pe Digi Sport, Telekom Sport, Look TV și Look Plus. 


În afara titlului național, se dau lupte și pentru unul din locurile ce duc în cupele europene. Cu CSM Poli Iași scoasă din ecuație și cu Astra Giurgiu fără drept de a participa în cupele europene din cauza unei datorii de 20.000 de euro (va merge însă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), lucrurile nu sunt deloc simple pentru FC Viitorul. 


Dacă vor câștiga la Cluj, constănțenii nu mai depind de rezultatul de la Iași, iar apoi, vor ține cu Hermannstadt în finala Cupei României (27 mai, ora 21), contra CSU Craiova, pentru a intra în turul doi preliminar al Europa League (26 iulie). Sibienii nu au drept de joc în Europa. 


Dacă CSU Craiova câștigă Cupa, FC Viitorul va juca din primul tur preliminar (12 iulie). 


Un alt scenariu - în cazul unui pas greșit, FC Viitorul va fi obligată să țină cu CSU Craiova în finala Cupei României, pentru a putea intra în primul tur preliminar. 


Clasament Liga l: 1 CFR Cluj (47 p), 2. FCSB (46 p), 3. FC Viitorul (35 p), 4. CSU Craiova (35 p), 5. Astra (33 p), 6. Poli IașI (24 p). 


FC Viitorul vrea în Europa League și în UEFA Youth League 


Tot în acest week-end, sâmbătă, 19 mai, de la ora 11, FC Viitorul U19 joacă în returul semifinalelor Ligii Elitelor, împotriva Ardealului Cluj, după ce s-au impus la Ovidiu cu 4-0. Managerul tehnic al constănțenilor, Gheorghe Hagi, pune mare preț pe câștigarea acestei competiții și se gândește să trimită întăriri de la prima echipă: Tudor Băluță, Alexandru Mățan și Denis Drăguș. 


Câștigarea Ligii Elitelor oferă posibilitatea de a juca în următoarea ediție a UEFA Youth League. Anul trecut, FC Viitorul s-a oprit în faza optimilor de finală, fiind învinsă (0-2) de FC Porto.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5218 secunde