Chelsea - Frankfurt, meci de infarct. Finalista Europa League s-a decis la lovituri de departajare

699
Chelsea - Frankfurt, meci de infarct. Finalista Europa League s-a decis la lovituri de departajare - ntgwjmhhc2g9njbjotc3zgjhmjuxyjjm-1557492355.jpg

Articole recomandate

Chelsea a învins, joi seară, pe teren propriu, echipa Eintracht Frankfurt, scor 4-3 după loviturile de departajare și s-a calificat în finala Ligii Europa, unde va întâlni tot o echipă din Anglia, Arsenal. Finalele celor mai importante competiții din fotbalul european, UEFA Europa League și UEFA Champions League, devin astfel o afacere pur englezească: Liverpool - Tottenham în Liga Campionilor și Chelsea - Arsenal în Liga Europa. Este o premieră pentru fotbalul european ca toate cele patru finaliste să provină din aceeași țară.


Joi, la finalul celor 90 de minute de joc și a celor două reprize de prelungiri dintre Chelsea și Frankfurt, scorul a fost egal, 1-1, la fel ca și în tur. Pentru Chelsea au marcat Loftus-Cheek '28, iar pentru Eintracht a punctat Jovic '49. 


Meciul a fost arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Hațegan la centru.

La loviturile de departajare pentru Chelsea au transformat Barkley, Jorginho, David Luiz și Eden Hazard, în timp ce Azpilicueta a ratat.

Pentru Eintracht au transformat Haller, Jovic, De Guzman și au ratat Hinteregger și Paciencia.


Eden Hazard a fost eroul meciului. Practic, el a calificat-o pe Chelsea în finala Europa League, la ultimul penalty al seriei cu Eintracht Frankfurt. Cu Ovidiu Hațegan la centru, londonezii au început în atac returul de pe pe Stamford Bridge. Au cerut și un penalty, dar au fost refuzați de centralul român. Apoi, Giroud a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă Loftus Cheek nu i-a iertat pe germani. Principala favorită la trofeu a fost egalată de Jovic.


În finala Europa League s-a calificat, joi, și Arsenal, care a trecut de Valencia, scor 4-2, după ce în tur se impusese, scor 3-1.

Finala Europa League va avea loc în data de 29 mai, la Baku, în timp ce finala UEFA Champions League este programată pe 1 iunie, pe arena Wanda Metropolitano din Madrid, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6272 secunde