Turneul Oval 5 Beach Rugby România, ediția a cincea

Ce record european poate fi doborât la Mamaia

377
1
Ce record european poate fi doborât la Mamaia - cerecord-1403021369.jpg

Articole de la același autor

Constanța acaparează, în această perioadă, interesul pasionaților de rugby din România. Turneele finale de juniori se desfășoară cu o viteză uluitoare, iar de săptămâna viitoare, la Mamaia, începe spectacolul pe nisip.

În perioada 23-27 iunie, pe nisipiul Arenei Cazino din Mamaia, se desfășoară întrecerile celei

de-a cincea ediții a Turneului Oval 5 Beach Rugby România, cel mai spectaculos concurs de la malul mării, rezervat categoriilor 12 ani, 14 ani, 16 ani, 17 ani, 18 ani, 19 ani și old-boys, fiind inclusă și o secțiune feminină.

Ședința tehnică va avea loc duminică, 22 iunie, de la ora 18.00, la sala de protocol a stadionului "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", iar meciurile se vor juca, în fiecare dintre zilele perioadei amintite, numai dimineața, între orele 9.00 și 12.00.

Până la ora actuală, și-au confirmat participarea 18 echipe - CNAV București, Pilierul Prisăcani, CSS Bârlad, CS Parohial Ștefan cel Mare, CSS Gura Humorului, CS Universitatea Cluj, Dinamo București, RC Brașov, CSO Pantelimon, CSM Sibiu, Palatul Copiilor București, CS Cleopatra Mamaia, CS Tomitanii Constanța, AS Mușchetarii Mihail Kogălniceanu, CS Suceava, CS Pașcani, LPS Focșani, CS Roșia Montană - însă numărul combatantelor va crește cu siguranță.

Organizatorii evenimentului sunt Federația Română de Rugby, CS Cleopatra Mamaia, Asociația Județeană de Rugby Constanța, Asociația Sportivă Oval 5 Beach Rugby România și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Arbitrajul va fi asigurat de brigăzi constănțene și de "fluierași" aflați în vacanță pe litoral. Director de concurs - Nicolae Șișu.

"Îi invităm la turneu pe toți iubitorii sportului cu balonul oval, atât pe constănțeni, cât mai ales pe turiști. Este vară, e soare, suntem în plin sezon estival și uite că stațiunea Mamaia, prin implicarea forurilor amintite, oferă și un agrement sportiv de calitate. Copiii vor fi protagoniștii unei serii de meciuri spectaculoase, de vacanță, cu placaje și eseuri. Nu în ultimul rând, vom încerca să doborâm recordul european de participare la o competiție de o săptămână. La ediția de anul trecut, am avut înscriși 992 de sportivi, iar vara aceasta, cred că numărul participanților va depăși cifra de 1.000", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.

v v v

După turneul de la plajă, spectacolul se mută pe… iarbă, mai exact pe stadionul "Constructorul-Cleopatra", gazda unei etape a Campionatului Național de mini-rugby.

Partidele îi vor avea drept protagoniști pe tinerii jucători de la categoriile 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14 ani și se vor juca în perioada 27-29 iunie. Ședința tehnică va avea loc tot la stadionul din "Badea Cârțan", joi, 26 iunie, de la ora 18.00. 

Comentează știrea

Vladut
1 iulie 2014
1010 sportivi.

Într-adevăr în acest an numărul sportivilor a fost de 1010, cu mult peste așteptări stabilindu-se pentru această perioadă a anului un record european. A fost o competiție aprig disputată cu un rugby de calitate din care a avut de câștigat doar rugbyul românesc. Felicitări organizatorilor, în special acestui mare iubitor de copii Vasile Chirondojan.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6901 secunde