Cătălina Ponor vrea să revină în activitatea competițională

190
Cătălina Ponor vrea să revină în activitatea competițională - catalinaponorsursagspro-1423596223.jpg

Articole de la același autor

Campionii români de gimnastică artistică Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, amândoi retrași din activitatea competițională, vor să revină la concursuri. Cei doi au fost înscriși în sistemul de control antidoping WADA, acest lucru fiind obligatoriu cu șase luni înaintea intrării în concurs. 


"Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu au dorința de a reveni în activitate, care înseamnă din punctul nostru de vedere să-i înscriem în sistemul de control WADA cu șase luni înainte de o eventuală revenire clară în competiții. Ținând cont de dorința lor, am luat această decizie fără de care nu ar putea concura dacă ar ajunge la acel punct. Amândoi se pregătesc prin mijloace proprii și chiar dacă se pregătesc și cu loturile, mă refer la Marian Drăgulescu, nu au niciun fel de subvenție din partea noastră. Este ceva legat de renta lor viageră, care nu se poate suprapune cu o altă cheltuială a statului cu pregătirea lor. Când vor veni să spună: gata, intrăm în pregătire, noi vom anunța oficial acest lucru, obligatoriu pentru suspendarea rentei lor viagere. Dacă își vor reveni la o anumită structură de pregătire, chiar dacă nu la un maxim de formă, dar undeva să poată ajunge să ajute echipele României, atunci cu brațele deschise îi așteptăm. Va fi greu, dar nu vrem să le tăiem entuziasmul și cred că, în mod sigur, va fi benefic pentru ambele părți", a declarat președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, citat de Mediafax. 


Constănțeanca Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la Atena 2004 (pe echipe, bârnă și sol). Ponor s-a mai retras o dată din activitate, în 2007, după care s-a reîntors în competiții în 2011 și 2012, când a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene și două medalii la Jocurile Olimpice de la Londra - argint (sol) și bronz (echipe). 


În altă ordine de idei, Campionatele Europene de gimnastică din 2017, care vor fi găzduite de București, se vor desfășura în perioada 17-23 aprilie. 


"La propunerea federației noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum și Comitetele Tehnice, în urma discuțiilor care au avut loc zilele trecute la Montpellier, au aprobat ca perioadă de desfășurare a celei de-a șaptea ediții individuale a Cam-pionatelor Europene intervalul 17-23 aprilie 2017", informează site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5876 secunde