Campionatul Mondial de Bob și Skeleton de la Mamaia, pregătit în detaliu

371
Campionatul Mondial de Bob și Skeleton de la Mamaia, pregătit în detaliu - fondbob-1472053980.jpg

Articole de la același autor

În perioada 7-11 septembrie, piața Casino din stațiunea Mamaia va fi gazda Campionatului Mondial Bob și Skeleton Starturi, cel mai important eveniment organizat vreodată în România, dedicat sporturilor de iarnă. Competiția se află în premieră în țara noastră, după 12 ani în care s-a desfășurat exclusiv în Monaco.

La festivitatea de deschidere, planificată a se desfășura în data de 8 septembrie, ora 17, vor participa perso-nalități ale comunității locale, președinți de federații naționale și internaționale, precum și parteneri publici și privați. Festivitatea va fi precedată de o scurtă defilare a națiunilor prezente în concurs pe un traseu prestabilit. Personalitățile invitate vor avea ocazia de a transmite mesajul lor în cadrul unui discurs adresat tuturor participanților. Va fi organizat un moment artistic, iar după încheierea festivității va avea loc plimbarea pe faleză.

Pista de starturi pentru bob și skeleton este închiriată din Olanda, fiind omologată pentru nivel internațional de Federația Internațională de Bob și Ske-leton. Tot pe această pistă s-au desfășurat numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale de starturi de vară, cum ar fi cele de la Split (Croația) și Groningen (Olanda).

"Pista este compusă dintr-o porțiune dreaptă prevăzută cu două șine pentru trasele de bob/skeleton. În interiorul și în afara șinelor, pista este construită în așa fel încât permite concurenților să poarte cuie sau pantofi de bob cu cuie. Aceasta respectă toate condițiile conform regulamentului pentru zona de start. Face parte din categoria de piste transportabile, cu înclinație. Lungimea totală a pistei este de aproximativ 100 m, iar secțiunea de măsurare a tipului de start măsoară 50 m. Porțiunea de încetinire în siguranță este asigurată după trecerea liniei de sosire, fiind prevăzută cu un mecanism suplimentar de frânare, în așa fel încât boburile/skeletoanele să se poată opri fără risc. Bobul de 2 persoane, 4 persoane și skeletonul rulează pe perechi de role fixate în față și în spatele axelor pe șinele pistei, iar fiecare concurent va folosi același tip de bob/skeleton. Sportivii noștri sunt foarte bine pregătiți și își doresc foarte mult să facă o figură frumoasă. Eu sunt foarte încrezător, cred că putem obține o medalie la Cupa Mondială", a declarat Paul Neagu, președintele CSSI Mamaia.

Câștigătorii Cupei Mondiale vor fi desemnați după evoluția și însumarea timpilor realizați în cele trei manșe de concurs.

La finalul Campionatului Mondial se va organiza o masă festivă cu sportivii, antrenorii, arbitrii și oficialii participanți, precum și alte persoane care și-au adus contribuția la realizarea acestui eveniment.

Competiția este organizată de către Federația Română de Bob și Sanie, în parteneriat cu Primăria Constanța, Asociația Delta Dunării și Asociația Clubul Sporturilor de Iarnă Mamaia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde