Campioană a Cupei Europei! Andreea Grecu, pilotul de bob iute ca săgeata

297
Campioană a Cupei Europei! Andreea Grecu, pilotul de bob iute ca săgeata - bob2-1579541126.jpg

Articole de la același autor

Performanță de excepție pentru Andreea Grecu, la ora actuală, cel mai bun pilot de bob al României. Sportiva antrenată de profesorul Paul Neagu a cucerit două medalii de aur la Cupa Europei de la Sigulda (Letonia), asigurându-și astfel titlul de campioană continentală în topul general al stagiunii. 


În prima zi de întreceri pe tărâm letonian, în proba feminină de bob 2 persoane, Andreea Grecu a avut-o ca împingător pe Katharina Wick, una dintre rarele sportive ale Germaniei care acceptă să concureze pentru alte țări, ele reușind să se claseze pe locul 1 (timp 1:43.48). 


Etapa de Cupă a Europei de la Sigulda le-a prilejuit Andreei și antrenorului său ocazia reîntâlnirii cu Maria Constantin, ani buni pilotul nr. 1 al României, care reprezintă acum Germania. Având-o împingător pe Theresa Leitz, Maria și-a adjudecat medalia de bronz (timp 1:44.27), pe treapta a doua a podiumului urcând echipajul rus alcătuit din Polina Nazaruk / Yulia Belomestnykh (1:43.53). 


Chiar dacă a schimbat împingătorul, Ioana Gheorghe luându-i locul Katharinei Wick, Andreea Grecu a avut același succes, terminând tot pe prima poziție în clasament, cu un timp foarte bun - 1:44.10. Argintul a revenit echipajului elvețian Melanie Hasler / Jasmin Naef (1:44.26), iar bronzul, germancelor Anne Lobenstein și Claudia Schuessler (1:44.27). 


Grație celor două medalii de aur câștigate în week-end, în topul general, Andreea Grecu și-a asigurat titlul de campioană în actuala ediție a Cupei Europei. 


"Andreea a reușit o performanță similară cu a marilor piloți de Formula 1: să iasă campioană înaintea terminării tuturor Cupelor Europei. Cu punctajul pe care l-a acumulat în cele șapte Cupe Europene, ia titlul per total și dacă nu mai participă la ultimul concurs. Dar noi vrem acest lucru, mai ales că este vorba de banii de la premieri. Bani câștigați prin muncă multă! Cu puțin noroc, poate să mai ia două medalii", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu. 
Ultima etapă de Cupă a Europei va avea loc, din 31 ianuarie, în Austria, la Innsbruck. 


Pledoarie pentru bob 
Tehnicianul constănțean a ținut să sublinieze faptul că performanțele din week-end sunt cu atât mai valoroase cu cât au fost înregistrate pe o pârtie specială, în care piloții trebuie să dispună de multe calități pentru a se impune. 


"În echipă cu Ioana Gheorghe, Andreea a fost la numai o sutime de recordul de start care aparține campioanei olimpice Mariama Jamancka, pilot secondat de Annika Drazeck, cea mai tare împingătoare a Germaniei. 


Pârtia din Sigulda este una greoaie. A fost construită în anii 1980, în vederea pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Sarajevo 1984. Letonienii au moștenit această pârtie și au investit în ea. De altfel, bobul a devenit, pe lângă hochei, sportul nr. 1 al unei națiuni cu două milioane de locuitori. Drept dovadă, sâmbătă și duminică, a fost plin de spectatori în tribune, cu toate că întrecerile au fost televizate în întregime. 


Statul nu se implică prea mult în bob, însă partea financiară se rezolvă din sponsorizări. La fiecare colț de stradă găsești, fesuri, fulare, suveniruri cu bob, skeleton și sanie, iar în restaurantele private poți servi masa foarte decent la un preț care te determină să nu gătești acasă. 


Aici, se vor desfășura, în trei săptămâni, Campionatele Europene de seniori, dar și Cupa Mondială", a precizat tehnicianul constănțean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4782 secunde