Președintele AJL Constanța, Gigi Pambuca:

"Bun revenit luptelor în programul olimpic!"

133

Articole de la același autor

Președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca, salută decizia Comitetului Olimpic Internațional (CIO), care a hotărât, la Buenos Aires, să reintroducă luptele în programul olimpic, acest sport urmând a fi prezent la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo și la cele din 2024. 

"O decizie salutară. Nu ar fi fost corect ca luptele, de numele cărora se leagă începuturile olimpismului, să dispară din programul Jocurilor și să fie înlocuite de alte discipline cunoscute doar în câteva locuri ale lumii. Uite că eforturile noastre comune, de a susține luptele în programul olimpic, au dat roade. Să sperăm că rezultatele sportivilor români la JO vor la înălțime", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Gigi Pambuca. 

La reuniunea de la Buenos Aires, CIO a decis în favoarea luptelor cu 49 de voturi. Celelalte două sporturi aflate în lupta pentru intrarea în programul olimpic au fost softball / baseball - 24 de voturi și squash - 22 de voturi. 

Luptele se află în programul olimpic de la prima ediție, din 1896.

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional a decis, la 12 februarie, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5758 secunde