Boxul feminin constănțean, laureat la ultima ediție a Campionatului Național

433
Boxul feminin constănțean, laureat la ultima ediție a Campionatului Național - boxul-1504543753.jpg

Articole de la același autor

Pe plaja din Saturn, a avut loc o nouă ediție a Campionatului Național de box feminin, pentru seniori, tineret și juniori, competiție care a adunat laolaltă cele mai valoroase pugiliste din România. 


Peste 110 sportive legitimate la 35 de cluburi din toată țara au dat cu pumnul pentru a pune mâna pe cele mai strălucitoare medalii. Pentru sportivele din județul Constanța a fost unul din cele mai bune concursuri din ultimii ani, datorită celor șase medalii cucerite: trei de aur, două de argint și una de bronz. 


Prezențe obișnuite în loturile naționale de seniori ale României, sportivele cu dublă legitimare ASM Callatis Mangalia/Steaua București Lăcrămioara Perijoc (57 kg) și Claudia Nichita (54 kg) s-au impus fără probleme în limita categoriilor lor de greutate. În finală, Nichita și-a terminat adversara în prima repriză, iar Perijoc a beneficiat de abandonul adversarei sale, care nu a primit avizul doctorilor de a mai boxa. Antrenorii celor două campioane sunt Nicu Chioveanu și Adrian Lăcătuș. 


Surpriza plăcută a fost junioara Zeynep Sezghin (50 kg), pregătită la CS Năvodari de către antrenorii Ablalim Ferodin și Marcel Jipeanu, cea care a devenit campioană națională, după ce a învins-o la puncte, scor 5-0, pe Diana Micu, din Călărași. Nu a fost unica medalie ce a luat drumul Năvodariului. Colega sa de club Diana Brânză (48 kg) a fost învinsă în finală de tulceanca Diana Păsat, scor 2-3, și s-a ales cu medalia de argint. Tot argint a obținut și junioara Narcis Sali (75 kg), legitimată la Club Litoral Allutus Mangalia, după ce a pierdut finala împotriva sportivei Adriana Novac (Cluj), fiind nevoită să abandoneze lupta în prima repriză. 


Ultima, dar nu cea din urmă, este medalia de bronz câștigată de o altă sportivă legitimată la Club Litoral Allutus Mangalia, Ionela Cotună (66 kg). 


Au mai reprezentat Constanța la competiția de la Saturn supervizerul Toma Matei și arbitrii Marius Marga, Vasile Cobzaru și Adrian Tănase. 


"Performanțele înregistrate de sportivele din județul Constanța sunt extraordinar de bune. A trecut ceva timp de când ne-am putut lăuda cu șase medalii la un campionat național, mai ales trei de aur. Una peste alta, cred că a fost un turneu foarte bun în pregătirea Campionatelor Europene și Mondiale ce bat la ușă. Sperăm să o țină tot așa, și să ne reprezinte cu brio la următoarele competiții internaționale", a declarat Toma Matei, președinte al Asociației Județene de Box Constanța și supervizer FR de Box. 


Competiția a fost organizată de către Federația Română de Box, în colaborare cu Asociația Județeană de Box Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Mai 2017
Stire din Sport : După doi ani de suferință
Pagina a fost generata in 0.8031 secunde