Boxul feminin constănțean are viitor! Campionatul Național 2019, la Eforie Nord

481
Boxul feminin constănțean are viitor! Campionatul Național 2019, la Eforie Nord - boxfeminin-1564082467.jpg

Articole de la același autor

Boxul feminin se află pe o pantă ascendentă la Constanța. Anul acesta, în perioada 15-21 septembrie, la Complexul Sportiv "Marea Neagră" din Eforie Nord, va avea loc Campionatul Național de box feminin, ediția 2019. Competiția este adresată doar sportivelor senioare. 


După ce, anul trecut, județul Constanța a făcut o figură frumoasă la această competiție, pugilistele de la malul mării vor să repete performanțele remarcabile obținute și, de ce nu, chiar să le depășească. 


Clubul ASM Callatis Mangalia va fi reprezentat la acest eveniment de Claudia Nechita, cea care va lupta la categoria 54 kg. Nechita a obținut medalia de aur anul trecut și are de gând să își păstreze titlul de campioană națională. Claudia Nechita reprezintă și clubul CSA Steaua și este antrenată de Nicolae Chioveanu. 


O altă sportivă care reprezintă ASM Callatis Mangalia și CSA Steaua este Lăcrămioara Perijoc, cea care va lupta la categoria 57 de kilograme. Lăcrămioara este fostă medaliată cu aur anul trecut și este pregătită de același tehnician, Nicolae Chioveanu. Cele două pugiliste au toate șansele ca și în acest an să urce pe prima treaptă a podiumului. 
La categoria 50 kg, județul Constanța va fi reprezentat de Diana Brânză, de la CS Năvodari, sportivă care este antrenată de Ablalim Ferodin și Marcel Jipeanu. 


La evenimentul de la Eforie Nord ar putea participa Florentina Constantin, de la CS Năvodari, și alte două pugiliste de la CS Mangalia, Teodora Neagu și Ionela Cotună, ambele medaliate cu argint anul trecut, la categoriile 69, respectiv 66 kg. 
Competiția va fi supervizată de președintele Asociației Județene de Box Constanța, Toma Matei. 
"Mulțumim în mod deosebit gazdelor de la Complexul Sportiv «Marea Neagră» că au acceptat să preia din nou această competiție. Ei ne-au ajutat în toate demersurile pe care le-am făcut pentru organizarea acestui eveniment. Ca și oficial al boxului constănțean, sper ca și în acest an sportivele din județul nostru să cucerească cel puțin 4-5 medalii", a declarat, pentru "Cuget Liber", Toma Matei. 


De precizat este și faptul că la Campionatul Național de box feminin de la Eforie vor fi prezenți și doi arbitri binecunoscuți, Marius Marga și Vasile Cobzaru. 


XXX 
Toma Matei visează un viitor bun pentru boxul constănțean și cel românesc. Acesta așteaptă cu interes Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde speră ca sportivele noastre să facă istorie și să cucerească cel puțin o medalie. 
Săptămâna trecută, la Eforie Nord, lotul național de box feminin s-a aflat în pregătire. Reprezentantele țării noastre vor pleca la Campionatul European de la Sofia, acolo unde, spune Toma Matei, sută la sută vor cuceri măcar o medalie. 
La această oră, în județul Constanța, există patru secții de box feminin: ASM Callatis Mangalia, CS Mangalia, CS Năvodari și CSM Medgidia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Aprilie 2019
Stire din Social : Avarie RAJA în Eforie Nord
Pagina a fost generata in 0.5274 secunde