Competiție de ciclism unică în Europa

Beach Race XCO și-a desemnat câștigătorii

522

Articole de la același autor

Sâmbătă, plaja din Corbu a fost punct de întâlnire pentru sute de cicliști amatori și profesioniști din țară și străinătate, care au venit să participe la cea de-a doua ediție a Beach Race XCO, competiție organizată de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța. 


Prima cursă a fost proba Elite, dedicată profesioniștilor, unde participanții au avut de parcurs 7 ture de traseu și o probă de sprint de 4,1 km. Cursa a fost câștigată de Marius Petrache, urmat de Alexandru Stancu (ambii de la Clubul BikeXpert Team). Pe locul trei s-a clasat Leonard Barbu. 


Cursa de 20 de km în proba Standard, pentru amatori, la categoria masculin a fost câștigată de Gabriel Bobeică, urmat de Adrian Năsturică și Bogdan Valeriu Brânză. La feminin, Irina Dumitru a fost cea care a ajuns prima la linia de finiș, cu mult înaintea adversarelor. După circa 30 de minute, a sosit și cea de-a doua concurentă, Anca Uricariu, iar pe locul trei s-a clasat Ruxandra Bunea. 


"A fost o cursă foarte frumoasă, m-am bucurat de traseu, au fost câteva porțiuni de nisip, unde trebuia să am mare grijă. Este prima dată când particip la mare și este foarte frumos. O să vin și la următoarele ediții", a declarat Irina Dumitru. 


La cursa de 40 de km, la clasa Epic, tot pentru amatori, cel care a terminat primul cele 10 ture a fost Ștefan Morcov, pe locul al doilea s-a clasat Răzvan Jugănaru, iar pe locul trei, Filip Grigorescu. 


Beach Race XCO este singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip. Evenimentul este inclus în calendarul internațional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Pentru profesioniști, punctele acu-mulate la competiție vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5931 secunde