BC Athletic și "Victoria Cumpăna" și-au dat mâna! "Copiii sunt averea noastră"

325

Articole de la același autor

Clubul Sportiv "Victoria Cumpăna" și echipa de baschet masculin BC Athletic Constanța au semnat, ieri, un protocol de colaborare prin care și-au propus promovarea sportului de masă, prin crearea unor grupe de baschet. Proiectul este unul de durată și are ca scop final atragerea sub panou a peste 400 de copii. 


Resursa umană nu este o problemă la Cumpăna. În afara celor 400 de copii legitimați deja la CS "Victoria Cumpăna", în joc de gleznă se află peste 150 de micuți ce învață în grădinițele din comună, gata de inițiere într-una din cele 17 secții. De asemenea, 1200 de copii învață în campusul școlar și alte 2500 de persoane cu vârste între 18 și 35 de ani trăiesc la Cumpăna.


"Copiii sunt averea noastră. Niciodată nu există «prea mult» când vine vorba de a investi în educația și în sănătatea acestora. Sportul este activitatea ce îi formează ca oameni, ce le conturează caractere puternice. Fiecare copil ar trebui să practice un sport, pentru a avea o minte sănătoasă, într-un corp sănătos. Niciodată nu vom înceta în a căuta resurse financiare pentru a întreține aceste secții", a declarat Mariana Gîju, primarul comunei Cumpăna.


Când vine vorba de infrastructură, Cumpăna a reușit să dea lecții multor orașe din țară. Se poate lăuda cu trei săli de sport moderne, în care se pot desfășura multiple discipline sportive. De asemenea, se află în construcție un stadion cu pistă, micuț dar cochet, împresurat de terenuri de tenis, baschet și volei în aer liber. Întreaga bază sportivă are ca termen pentru finalizarea lucrărilor data de 30 septembrie, anul curent.


"Cumpăna a reușit ceva incredibil, prin construirea acestor săli de sport. Un exemplu de urmat pentru toată lumea. Acum, suntem cu ochii pe stadionul aflat în construcție. Știți cum se spune: constructorii se apucă, dar niciodată nu se știe când se va termina", a declarat Elena Frîncu, cetățean de onoare al comunei Cumpăna și președinte al consiliul director al "Victoriei Cumpăna".


Prima întâlnire dintre BC Athletic Constanța și copiii cumpăneni a avut loc în primăvara acestui an, în cadrul proiectului național "Campionii României - în școală, liceu și universitate", atunci când elevii antrenați de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici au făcut o demonstrație de virtuozitate de baschet, și chiar au încins o confruntare împotriva celor mici. 


"Ne-am simțit extraordinar când am fost ultima dată la Cumpăna. Cei mici ne-au tratat ca pe niște eroi, ca pe niște vedete. A fost un sentiment care ne-a cucerit din prima clipă. Am ales să venim la Cumpăna deoarece, în această comună, sportul este un mod de viață. În același timp, infrastructura este una de invidiat, cum nu mai există în județul Constanța. Suntem bucuroși că beneficiem de toată susținerea doamnei primar Mariana Gîju și promitem să facem tot ce ține de noi ca Victoria să reprezinte cu mândrie comunitatea", a declarat Andrei Talpeș, team manager-ul celor de la BC Athletic Constanța, cel care ocupă și funcția de președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.


La inaugurarea noului stadion, programată pe 30 septembrie, Andrei Talpeș a declarat că pregătește în taină o competiție de baschet 3x3 și 5x5, în care este așteptată prezență internațională. Acesta nu a vrut să ofere mai multe detalii, s-a limitat în a susține că va fi un spectacol de zile mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.58 secunde