BC Athletic se pregătește de Liga Națională, la București

187
BC Athletic se pregătește de Liga Națională, la București - baschet-1536682962.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Constanța se află, de ieri, la București, acolo unde ia parte la un puternic turneu amical de pregătire, organizat la Arena de Baschet.

În afara "Gladiatorilor din Tomis", mai participă naționala de seniori a României, BC CSU Sibiu și CSM U Craiova. Pentru constănțeni, vor fi două meciuri de pregătire, împotriva naționalei României, care se pregătește pentru campania de precalificare pentru Euro 2021, primul fiind programat pe 16 septembrie contra Macedoniei, și împotriva celor de la CSU Sibiu.

În acest sezon, BC Athletic Constanța va evolua în Liga Națională de baschet, dar va porni din eșalonul secund valoric, acolo unde trebuie să demonstreze că este mai puternică decât Cuza Sport Brăila, CSO Voluntari și CSM Mediaș pentru a promova între granzi.

În prima grupă valorică, se vor duela CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, BCMU Argeș Pitești, BC SCM Timișoara, SCMU Craiova și Dinamo Știința București.

În cea de-a treia urnă valorică, vor juca Rapid București, ACS Târgu Jiu, CN "Aurel Vlaicu" București, CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc, Phoenix Galați, Universitatea Cluj-Napoca, Agronomia București, CSM Sighetu Marmației, CSM Focșani, CSM Târgu Mureș.

În prima etapă, programată în perioada 1-6 octombrie, BC Athletic Constanța ar urma să joace în deplasare, pe terenul celor de la CSO Voluntari. O săptămână mai târziu, în Sala Sporturilor, constănțenii vor înfrunta aceeași echipă, CSO Voluntari.

Până la meciul cu CSO Voluntari, formația pregătită de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici ar urma să debuteze în primul tur al Cupei României, împotriva celor de la CS Rapid București, în manșă tur-retur, pe 26 septembrie la Constanța și 29 septembrie la București.

Programul din Cupa României ar putea fi afectat de afilierea "forțată" a celor de la CSM București, echipă care a întrerupt colaborarea cu Steaua București și a luat-o pe cont propriu. FRB va decide săptămânile următoare dacă CSM București va fi înscrisă în Liga Națională, în eșalonul trei, dar și dacă va concura în Cupa României, fapt ce ar întârzia competiția și ar obliga federația la o nouă tragere la sorți.

★ ★ ★

BC Athletic Constanța a transferat în acest sezon șase baschetbaliști, cu obiectivul declarat: formarea unei echipe competitive, care să se poată bate de la egal la egal cu formațiile din primul eșalon valoric: Brandon Lockhart (Rostock Seawolves), Georgian Păun (BC Timișoara), Alin Andrieș (BC Timișoara), Miljan Drekalovic (OKK Belgrad), Deondre Ray (BC Delta Marneuli) și Samuel Wasswa Berkelung (KFUM Jamtland Basket). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 August 2018
Stire din Sport : Alin Andrieș  a semnat cu BC Athletic
Pagina a fost generata in 0.609 secunde