Bărbatul care a intrat cu o furgonetă în pietoni în Marsilia este într-un ''proces psihotic''

148
1
Bărbatul care a intrat cu o furgonetă în pietoni în Marsilia este într-un ''proces psihotic'' - politistfranta600-1503406218.jpg

Articole recomandate

Șoferul care a intrat luni cu mașina în pietoni la Marsilia, în sud-estul Franței, omorând o persoană și rănind o alta, este într-un ''probabil proces psihotic'', conform examenului psihiatric citat marți de Parchet, informează AFP.



Bărbatul de circa 30 de ani a recunoscut, în arest, că a furat la Marsilia, cu trei zile înainte de atac, furgoneta cu care a lovit două persoane lângă două stații de autobuz, ''însă nu a dat nicio explicație cu privire la faptele comise cu acest vehicul'', a declarat pentru AFP procurorul Marsiliei, Xavier Tarabeux.

Examinarea psihiatrică a suspectului a dezvăluit un ''proces psihotic'' și a conchis de asemenea că starea lui permite plasarea în arest.

În mașina bărbatului au fost găsite, alături de documente de la o clinică psihiatrică, ''o carte de psihologie și o carte foarte generalistă despre islam''. ''Justiția va caracteriza faptele, însă nu se poate afirma, referitor la viața lui, că era cineva hotărât să comită atacuri teroriste'', a declarat procurorul, care a respins luni pista teroristă.

Bărbatul cu probleme psihice a intrat de două ori, luni, în două stații de autobuz, omorând o femeie și rănind o alta, înainte de a-și încheia cursa în Portul Vechi, oprit de poliție.

Potrivit procurorului Marsiliei, bărbatul a fost condamnat la sfârșitul lui 2015 la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, pentru furt și tentativă de furt în formă agravată. El a ieșit din închisoare la 17 mai și apoi a fost spitalizat la psihiatrie. Suspectul ispășea în prezent o pedeapsă cu suspendare.

În noiembrie 2015, o expertiză psihiatrică a stabilit în cazul lui ''lipsa unei stări periculoase'', a precizat în același timp Xavier Tarabeux.

Aproape o treime dintre persoanele semnalate pentru radicalizare prezintă tulburări psihice, a declarat marți ministrul de interne francez Gerard Collomb.

Comentează știrea

Liviu Burebista
22 august 2017
Praf in ochi

Este revoltator cum autoritatile incearca sa-l scoata basma curata pe teroristul asta imputit. Adevarul este unul singur: terorist musulman. Toti musulmanii au o ura viscerala fata de europeni si fata de crestinI . Afara cu musulmanii din Europa.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7982 secunde