Președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu:

"Așteptăm de câțiva ani să jucăm cu trofeul pe masă"

363

Articole de la același autor

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud au terminat neînvinși play-off-ul Ligii Naționale. Cu trei victorii și trei remize la activ, constănțenii s-au calificat în marea finală, în care vor înfrunta pe Dinamo București. 


HC Dobrogea Sud n-a făcut cel mai grozav meci contra Dunării Călărași, disputat la Sala Sporturilor și încheiat la egalitate, scor 33-33, în ultima etapă a play-off-ului. Lucru explicabil, având în vedere faptul că formația constănțeană avea deja calificarea asigurată, iar antrenorul Zvonko Sundovski a decis să-și menajeze o serie de titulari, precum Buricea, Cutura, Markoski și Mladenovic. 
"Obiectivul principal pentru acest meci era să ne țină conectați pentru finala cu Dinamo. Mă bucur că a fost un meci tensionat, chiar la cote maxime pe final. Mă bucur că nu avem accidentați, ne pregătim pentru finală, suntem 100% conectați. Așteptăm de câțiva ani să jucăm cu trofeul pe masă. Sunt meciurile care ne pot aduce nouă, constănțenilor, satisfacția unui an de muncă", a declarat președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu, citat de site-ul oficial al clubului. 


La rândul său, veteranul Laurențiu Toma este de părere că echipa va avea cu totul altă exprimare în finala cu Dinamo. 
"Cu Dunărea, am intrat relaxați în teren, probabil cu gândul la finala cu Dinamo. Sunt convins că motivația va reveni în meciurile următoare. Vor fi trei meciuri total diferite. Jucăm cu medaliile de aur pe masă. Sperăm să câștigăm acasă, iar la București să facem un meci cât mai bun. Este o mare realizare pentru noi că am ajuns în finală. A fost un drum lung și sperăm să realizăm ce ne-am propus de la început, să câștigăm titlul național", a spus Toma. 
Clasament final Seria A: 1. HC Dobrogea Sud (18 p), 2. CSM București (11 p), 3. Dunărea Călărași (9 p), 4. Politehnica Timișoara (7 p). 
Clasament final Seria B: 1. Dinamo (19 p), 2. Potaissa Turda (14 p), 3. Steaua (4 p), 4. CSM Focșani (4 p). 
Finala se va juca după sistemul "cel mai bun din trei meciuri". Primul va avea loc, miercuri, 15 mai, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor din Constanța, iar cel de-al doilea, pe 22 mai, tot de la ora 17.30, la București. Dacă situația la general va fi egală după aceste două manșe, partida decisivă se va desfășura la Constanța, pe 29 mai, de la ora 17.30. 


"Îi așteptăm la sală pe inimoșii noștri suporteri, în număr cât mai mare. Și Dinamo va avea galerie, clubul bucureștean solicitându-ne deja reciprocitate pentru suporteri. Vor fi 100 de fani alb-roșii la Sala Sporturilor, pe 15 mai, dar sunt convins că fanii noștri vor umple tribunele până la refuz", a mai spus președintele Stănescu. 


XXX 
HC Dobrogea Sud a promovat în 2016 în Liga Națională, după numai un sezon de la înființare. În 2017, a jucat finala Cupei României, în 2018, a câștigat Supercupa și Cupa României, iar anul acesta, este în finala campionatului. 
George Buricea, jucător care se pregătește să-și încheie cariera, speră să câștige un nou titlu de campion. 
"Am făcut un sezon bun. Am jucat în grupele Cupei EHF și s-a dovedit că, de fapt, a fost cea mai grea grupă. Singurele echipe care ne-au învins, Holstebro și Porto, sunt în Final Four! Ne-am calificat deja în sezonul viitor al Cupei EHF, pentru că vom termina în primele două locuri ale Ligii Naționale. Clubul a crescut frumos în acești trei ani, de la promovare la finala campionatului", a spus Buricea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8107 secunde