Astăzi, se împlinesc 10 ani de la moartea profesorului Nicolae Rotaru

511
Astăzi, 14 decembrie 2012, se împlinesc 10 ani de la moartea profesorului Nicolae "Noni" Rotaru, decedat chiar în școala care acum îi poartă numele: Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". 

"Împlinindu-se 10 ani, am considerat că ar fi bine să ne aducem aminte de un om care a fost director al Clubului Sportiv Școlar nr. 2 Constanța, începând cu 1979 până în 1992, când s-a înființat prima formă de organizare a liceelor de educație fizică și sport. El este părintele acestei forme de organizare, a Liceului cu Program Sportiv, este unul dintre «pionieri». Între 1979 și 2002, liceul nostru a avut rezultate deosebite, lucru care ne-a obligat, în continuare, ca noi să facem ceea ce cred eu că am făcut în spiritul lăsat de el", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul LPS "Nicolae Rotaru", prof. Andrei Szemerjai. 

Nicolae Rotaru a fost și profesor la Liceul "Tomis", ulterior Colegiul "Tomis", a fost jucător și antrenor de handbal la echipa masculină Comerțul. 

"În momentul în care a ajuns director, practic, a ridicat ștacheta performanțelor acestui liceu până la nivelul maxim posibil: primele locuri în clasamentele naționale, care se făceau înainte de Revoluție. Îmi aduc aminte de profesorul și directorul Nicolae Rotaru ca de un om deosebit. Nicolae Rotaru a condus această unitate școlară într-o perioadă în care politicul era implicat la fel de mult sau poate mai mult decât acum în viața școlii. Sunt profesor în această școală din 1980. În 10 ani de zile, până în 1990, nu l-am auzit pe Nicolae Rotaru să facă aluzie sau să spună vreodată într-o ședință ceva legat de sarcinile de partid. A fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului", ne-a mai spus prof. Andrei Szemerjai. 

Astăzi, profesorii de la LPS vor merge la cimitirul "Constantin Predescu", la locul de veci al lui Nicolae Rotaru și vor comemora cei 10 ani de la decesul acestuia. 

"Un om apropiat de ceea ce înseamnă spiritul de fair-play și de colegialitate, specific probabil mai mult nouă, sportivilor și foștilor sportivi. Un cadru didactic respectat de comunitatea locală, de toți cei cu care a colaborat", a precizat directorul LPS "Nicolae Rotaru", prof. Andrei Szemerjai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3237 secunde