Andreea Răducan: "Avem ca obiectiv câștigarea unei medalii la JO de la Tokyo"

321
Andreea Răducan:

Articole recomandate

Președinta Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat că obiectivul instituției pe care o conduce este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, dar a precizat că nu dorește ca prin acest anunț să pună presiune pe sportivi.

"Avem obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dar nu aș vrea să punem presiune pe sportivii noștri. Sigur că în ceea ce o privește pe Larisa Iordache dorința noastră cea mai mare este de a reveni în sânul echipei. De asemenea, sperăm că Marian Drăgulescu va fi sănătos și va fi apt de concurs, la fel ca și Andrei Muntean. Deci, sunt câțiva sportivi pe care ne bazăm. Avem încredere că vor reuși să se pregătească corespunzător până la momentul competiției. Înainte de Jocurile Olimpice, noi avem un an important, cu Mondialele de la Stuttgart, acolo unde au loc calificările pentru Tokyo 2020. Abia apoi vom putea vorbi despre eventuale medalii la Jocurile Olimpice", a spus fosta campioană olimpică.

"În ceea ce privește gimnastica românească, trebuie să o luăm pas cu pas. Sigur că toți cei care iubesc gimnastica își doresc să vadă din nou medalii aduse de sportivii noștri, fete sau băieți. Însă perioada dificilă pe care o traversăm nu s-a schimbat foarte mult. Probabil că pentru noi și calificarea echipei la Jocurile Olimpice poate fi ca bucuria unei medalii la modul la care ne situăm azi. Avem suficient entuziasm și încredere pe care să le acordăm sportivilor noștri. Gimnastica este un sport care atâta vreme a adus medalii dintre cele mai strălucitoare. Să sperăm că azi sau în perioada următoare alte sporturi vor ține ștacheta sus și vor avea răbdare ca noi să creștem sănătos până la podiumul olimpic", a adăugat Andreea Răducan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6887 secunde