Amenzi între 5.000 și 10.000 de lei pentru structurile sportive care nu vor asigura distanța de doi metri între sportivi

339
Amenzi între 5.000 și 10.000 de lei pentru structurile sportive care nu vor asigura distanța de doi metri între sportivi - 1065390421589544265518purefitnes-1590844547.jpg

Articole recomandate

Cluburile, federațiile și alte structuri sportive riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei dacă nu vor asigura o distanță de minimum 2 metri între sportivi în sălile de sport, conform regulamentului privind reluarea începând cu 1 iunie a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise și diminuarea riscului de infecție COVID-19, cuprins în ordinul comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului și publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial, conform Agerpres.


"Nerespectarea prevederilor literei C din prezenta anexă, în ceea ce privește organizarea spațiului de pregătire fizică, astfel încât să permită menținerea distanței de minimum 2 m între oricare două persoane și un spațiu pentru fiecare persoană de 7 mp, constituie contravenție (n.r. - din partea persoanelor juridice în cauză) și se sancționează în conformitate cu prevederile art. 30 lit. h) din Hotărârea Guvernului nr. 857/2011 (n.r. - amenda de la 5.000 la 10.000 de lei) privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, cu modificările și completările ulterioare, de către personalul împuternicit din cadrul Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și al Serviciului control în sănătate publică din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București", se arată în documentul citat.


Structurile sportive care organizează activitatea de pregătire sportivă își pot modifica normele și regulamentele specifice ramurii de sport pentru a se adapta la situația creată de criză, cu condiția ca acestea să nu vină în contradicție cu normele legale în vigoare.


De la 1 iunie, pentru reluarea pregătirilor în sălile de sport de către sportivii de performanță purtarea măștii (medicale/nonmedicale) este obligatorie. Pentru o protecție eficace, aceasta trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Prin excepție, activitățile fizice intense se pot face fără a purta masca pe figură. Îîn cazul în care o persoană prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), aceasta se va izola la domiciliu. În cazul în care o persoană a venit în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecție cu virusul SARS-CoV-2, se va izola la domiciliu și va respecta măsurile în vigoare.


Măsuri care privesc organizarea activității de pregătire sportivă în spații închise:


- organizarea spațiului de pregătire sportivă astfel încât să permită menținerea distanței de minimum 2 m între oricare două persoane și un spațiu pentru fiecare persoană de 7mp;


- triajul observațional zilnic la intrarea în sală. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,3°C;


- plasarea recipientelor cu soluții dezinfectante pentru mâini la intrarea în sală;


- în cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului, se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare conform instrucțiunilor producătorului;


- suprafețele și spațiile comune vor fi dezinfectate frecvent (cel puțin o dată la 4 ore);


- asigurarea unei ventilații adecvate a tuturor încăperilor sau aerisirea lor periodică, cel puțin o dată la 4 ore.


Accesul sportivilor va fi permis doar în urma triajului epidemiologic și termometrizării, iar acesta trebuie să se facă numai în baza unei programări prealabile. Numărul de sportivi care se antrenează la un moment dat va fi limitat, în funcție de capacitatea sălii, pentru a se putea menține distanța fizică de minimum 2 m între oricare două persoane și 7 mp/persoană.


Sportivii vor fi instruiți să își spele mâinile înainte și după terminarea antrenamentului. În cazul în care sala este prevăzută cu aparate sportive, se va evita utilizarea acestora în regim de circuit și se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament. Se delimitează spațiile de exerciții, cu menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane și asigurarea unui spațiu de minimum 7 mp/persoană. Se va asigura aceeași distanță inclusiv între sportiv și personalul tehnic (antrenor, medic etc.). Se limitează durata antrenamentelor, astfel încât să se poată stabili un orar clar pentru dezinfecția și aerisirea riguroasă a sălii. Aparatele sportive vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator. Cu excepția perioadei de desfășurare a activităților fizice intense, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata prezenței în sală.


Regulamentul interzice folosirea în comun a dușurilor, saunei și altor zone cu risc mare de transmitere a virusului. Vânzarea și/sau oferirea de gustări/băuturi în regim de auto-servire nu este permisă; prin excepție, se permite funcționarea automatelor de băuturi răcoritoare și mâncare ambalată, cu condiția ca acestea să fie consumate în aer liber.


În cazul în care o persoană care participă la activitatea de antrenament este suspectă/confirmată cu COVID-19 se realizează operațiuni de dezinfecție a încăperilor respective de către unități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare autorizate.


Începând cu data de 1 iunie se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise (cu excepția sporturilor de contact), cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7145 secunde