Alexandru Olteanu, antrenorul lotului olimpic feminin de baschet 3x3

202

Articole de la același autor

Alexandru Olteanu a fost cooptat în staff-ul lotului olimpic feminin de baschet 3x3 din postura de antrenor și va începe pregătirile "acvilelor", informează Federația Română de Baschet.

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al României va intra, de săptămâna aceasta, în cantonament la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FR de Baschet și de Comisia Tehnică a COSR pentru perioada 1 iunie - 29 iulie 2020. Pregătirea de la baza sportivă a COSR va fi efectuată cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de Covid-19, iar la începutul lunii iunie, atât sportivele, cât și membrii staff-ului tehnic vor efectua teste Real Time PCR - Cov-19. Până la aflarea rezultatelor acestor teste necesare pentru a putea participa la antrenamente, sportivele se vor pregăti individual la domiciliu, urmând ca, din data de 4 iunie, în cazul în care nu există probleme medicale, să intre pentru următoarele trei săptămâni în cantonamentul de la Complexul Olimpic "Sydney 2000".

Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România, au fost convocate următoarele jucătoare: Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Șipoș, Alexandra Uiuiu, Annemarie Godri-Părău, Florina Stănici, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu-Kim și Ashley Walker.

Primele șapte sportive se vor prezenta la Izvorani în data de 4 iunie și urmează să se pregătească timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a membrilor staff-ului tehnic, în vreme ce ultimele trei sportive se vor pregăti în continuare de la domiciliu. Pivotul Elisabeth Pavel a revenit în aceste zile în țară din Italia și este obligată să-și petreacă următoarele două săptămâni în izolare la domiciliul din Sibiu, în vreme ce Sonia Ursu se află în Coreea de Sud, iar Ashley Walker este în SUA.

Iată și componența staff-ului tehnic care va fi prezent pe toată perioada cantonamentului de la Izvorani: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuțescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) și Cristian Olteanu (psiholog).

Așadar, lui Alexandru Olteanu, antrenor principal al echipei BC Athletic Constanța, îi revine onoarea de a conduce pregătirea "acvilelor". Tehnicianul devine al doilea membru al grupării de la malul mării, după Andrei Talpeș, care este cooptat în staff-ul naționalei feminine de baschet 3x3. Reamintim că, din postura de team-manager, Andrei Talpeș a fost alături de naționalele 3x3 în ultima perioadă a campaniei de calificare în care naționala feminină și-a consolidat calificarea la Jocurile Olimpice grație și turneelor organizate de Sport Arena Streetball, care au punctat în rankingul mondial pe națiuni.

XXX

România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (n.r. - România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3x3). La turneul olimpic, urmează să mai participe și alte patru națiuni, stabilite după disputarea unor turnee de calificare, acestea urmând să se desfășoare cel mai probabil în 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3198 secunde