Alături de copii! Sportivii de la CS Farul, în vizită la Școala Nr. 28 "Dan Barbilian"

178

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Farul Constanța își îndreaptă ori de câte ori are ocazia spre sportul juvenil. Miercuri, 25 septembrie, componenți ai două secții din cadrul CS Farul au vizitat Școala Nr. 28 "Dan Barbilian", acolo unde au demarat o acțiune constructivă

împreună cu micuții elevi.

Componenți ai secției de scrimă din cadrul Clubului Sportiv Farul, pregătiți de antrenoarea Mihaela Ion, și ai secției de haltere, care se află sub atenta supraveghere a antrenorului Aurel Tătaru, au încercat să îi învețe pe elevii de clasa a III-a și clasa a IV-a cum se mânuiește sabia, respectiv cum se ridică corect o halteră.

Acțiunea a avut loc în cadrul orei de sport, dimineața, între orele 10:00 și 11:00, iar ceea ce s-a întâmplat pe terenul de sport al școlii a fost pe gustul tuturor.

Elevii din cele două clase au participat în mod activ, în timp ce alți elevi ai școlii au privit, declarându-se încântați de ceea ce au văzut. Copiii au fost extrem de entuziaști și receptivi și au respectat cu strictețe sfaturile oferite de către sportivii și antrenorii din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanța.

O mână de ajutor au dat și cei doi profesori de sport care activează la școala respectivă, Elena Șeitan și Valentin Constantin. Aceștia i-au supravegheat atent pe elevii lor și le-au oferit explicații de fiecare dată când micuții nu înțelegeau procedeele.

Acțiunea face parte din programul de promovare și selecție pe care Clubul Sportiv Farul Constanța l-a dezvoltat printr-un parteneriat cu Primăria Constanța, prin contractul de finanțare care există între cele două părți.

În căutare de tinere talente

Vizita sportivilor la Școala Nr. 28 "Dan Barbilian" a avut ca scop inițierea copiilor în tainele celor două sporturi, dar și atragerea acestora spre club, pentru a deveni viitori campioni ai Constanței.

Directorul Clubului Sportiv Farul Constanța, Sorin Bașturea, a precizat că este mulțumit de cum a decurs evenimentul.

"A fost un real succes. O acțiune reușită, care a avut o participare numeroasă. După ceea ce am realizat la această școală, probabil ne vor căuta foarte mulți copii. Faptul că a ieșit atât de bine ne obligă să repetăm astfel de evenimente. Atât noi, cât și elevii ne-am făcut datoria față de sport. A fost minunat să îi vedem pe copii cum mânuiesc sabia sau cum încearcă să ridice o halteră. Suntem foarte mulțumiți!", a declarat Sorin Bașturea, pentru "Cuget Liber".

Prin această acțiune, Clubul Sportiv Farul Constanța arată tuturor că atenția formațiunilor de acest gen trebuie să fie îndreptată și către copii. Chiar dacă la club există foarte mulți campioni și ei trebuie să beneficieze de toate condițiile pentru a putea reprezenta Constanța și România la nivel înalt, este loc și pentru generația de mâine.

Într-un articol publicat, recent, în "Cuget Liber", am asociat Clubul Sportiv Farul Constanța cu o fabrică de medalii. Această fabrică de medalii trebuie să fie întreținută, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât prin cooptarea copiilor și investirea în ei.

De asemenea, prin acțiunea de la Școala Nr. 28 "Dan Barbilian", sportivii de la CS Farul au arătat că a face sport nu înseamnă doar a sta în clasă sau a înlocui ora de sport cu o altă materie, așa cum se întâmplă adeseori în multe instituții de învățământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4934 secunde