Luna viitoare, la Complexul Cleopatra din Mamaia

Șahiștii, invitați să-și dea mat adversarii la Cupa Primăverii

443
1
Șahiștii, invitați să-și dea mat adversarii la Cupa Primăverii - sahistii-1518794230.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a treia ediție a Cupei Primăverii la șah va avea loc, în zilele de 17 și 18 martie, în Salonul Olimpic al Complexului Cleopatra din Mamaia. Turneul se va disputa în sistem Open, așa că sunt invitați să participe șahiști de toate vârstele, de la categoria copii, până la seniori. 


Organizatorii Cupei Primăverii la șah sunt CS Cleopatra și Palatul Copiilor Constanța, în parteneriat cu Asociația Județeană de Șah Constanța, CS Callatis Mangalia, Axiopolis Cernavodă, Victoria Techirghiol, Victoria Cumpăna, Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța. 


"Ediția de anul acesta va fi una internațională, pentru că, alături de șahiști din Constanța și din alte centre ale României, vor fi prezenți și jucători de peste hotare. Am trimis invitații pe adresa unor cluburi din Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina, confirmări primind deja din partea șahiștilor din Varna și Dobrici", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan. 


Acesta a ținut să sublinieze excelenta colaborare pe care clubul său o are cu Palatul Copiilor și cu profesorii de șah din județ. 


"Colaborăm de peste 20 de ani cu cei de la Palatul Copiilor și, de-a lungul timpului, rezultatele s-au văzut, având mulți campioni. Spre deosebire de sezoanele anterioare, nu mai avem foarte multe valori, pentru că mulți dintre tinerii șahiști au plecat la facultate, studiile având prioritate. De asemenea, țin să le mulțumesc profesorilor Claudiu Iordache, președintele AJ de Șah Constanța, Andrei Furcă, de la Mangalia, Gheorghe Țintă, de la Cernavodă, Mircea Pavlov, de la Techirghiol, precum și Marianei Gâju, primar al comunei Cumpăna, pentru modul în care se implică în activitatea șahistică", a mai spus președintele Chirondojan. 


Cupa Primăverii la șah este un turneu de amploare, foarte important în calendarul competițional al anului, care deschide, practic, seria întrecerilor din 2018, indiferent că vorbim despre copii, juniori sau seniori. 


Revenind la turneul din Mamaia, să precizăm că la start sunt așteptați aproximativ 200 de șahiști, legitimați sau amatori. Fondul total de premiere este de 3.000 de lei, iar ocupanții locurilor de pe podium vor fi recompensați cu medalii și cupe. 


Comentează știrea

Cristian
17 februarie 2018
'tu-i mama ei de limbă...

Bre, nea Sorinel, las-o bre, în pisici... Un șahist nu prea are cum "să-și dea" mat. "Să-și" vine de la "să își". Lui, sieși. Comprende, bre ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8894 secunde