Șahiștii constănțeni cresc în ELO după Open-ul Pavlikeni

192

Articole de la același autor

La invitația organizatorilor bulgari, trei jucători constănțeni au participat la tradiționalul turneu de șah din țara vecină, Open Pavlikeni.

La Sala Sporturilor din localitate, s-au așezat la mesele de joc 100 de șahiști, majoritatea din Bulgaria, dar și din Serbia, Turcia și Italia. Printre ei, și constănțenii Antonio Rușa (1950 ELO), Doru Luță (1600 ELO) și Stelian Gimurtu (1400 ELO).

Așa cum se anticipa, podiumul a fost ocupat de "tripleta" din Bulgaria: 1. Toma Kirjakov (6 p), 2. Hristo Ivelinov (6 p) și Jordan Ivanov (5 p).

Șahiștii constănțeni s-au descurcat onorabil, toți îmbunătățindu-și ratingul ELO: Antonio Rusa 4,5 p, Doru Luță 3,5 p și Stelian Gimurtu 3,5 p.

Iată și rezultate înregistrate în runda a 6-a: Doru Luță - Nicolay Colakov1/2 (remiză), Viktor Ivanov - Stelian Gimurtu 0-1 și Antonio Rușa - MF Simoneta Ivanova 1/2 (remiză).

"Sperăm să găsim fondurile necesare pentru a organiza și noi un turneu de asemenea anvergură, la Constanța", a declarat, la finalul competiției din Bulgaria, pentru "Cuget Liber", președin-tele CS Sissa, Antonio Rușa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4708 secunde