Adio, Mondiale! O decizie frustrantă: tricolorii, eliminați la "masa verde"

282
Adio, Mondiale! O decizie frustrantă: tricolorii, eliminați la

Articole de la același autor

Selecționerul naționalei masculine de handbal masculin, Rareș Fortuneanu, a declarat că decizia Federației Europene de Handbal (EHF) de a anula barajele pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2021 și implicit de a elimina la "masa verde" România ca urmare a pandemiei de coronavirus este o decizie nedreaptă.



"În urma ședinței EHF, decizia în ceea ce privește naționala României este de a anula cele două baraje, cel cu Bosnia și, eventual, cel cu Ungaria. S-a decis calificarea directă a Ungariei la Mondiale datorită ranking-ului. Este o decizie care nu ne dă dreptul să ne apărăm șansele pe teren, o decizie frustrantă și nedreaptă, dar care trebuie respectată.

Este însă o decizie care ne ambiționează și ne face să revenim mai puternici și mai determinați pentru calificările la Campionatul European din 2022", a declarat Rareș Fortuneanu, într-o înregistrare video postată pe pagina oficială de facebook a Federației Române de Handbal.

Tricolorii ar fi trebuit să întâlnească Bosnia în primul tur al play-off-ul-ului pentru calificarea la CM 2021, din Egipt.

Bucurie în tabăra fetelor

Dacă, la masculin, decizia EHF a produs tristețe în România, în schimb, e bucurie mare în tabăra tricolorelor, calificate direct la Campionatul European din acest an, ca urmare a anulării partidelor rămase de disputat din preliminarii, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Am primit cu bucurie decizia forului continental, aceea că naționala noastră e calificată direct la Campionatul European din Norvegia și Danemarca. Această decizie ne oferă șansa de a parcurge o perioadă în această toamnă care va cuprinde o pregătire competițională.

Va fi o toamnă plină din punct de vedere al competițiilor intercluburi, atât pe plan național, cât și pe plan european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care se află în atenția noastră pentru eventuale convocări la națională. Obiectivul este o selecție cât mai obiectivă vizavi de strategia pe care ne propunem să o abordăm la turneul final din decembrie", a declarat selecționerul Bogdan Burcea, într-o înregistrare video postată pe pagina oficială de facebook a Federației Române de Handbal.

Tehnicianul a apreciat ca benefică și decizia de amânare a turneului preolimpic pentru perioada 19-21 martie 2021.

"Federația Internațională de Handbal a decis ca turneele preolimpice care trebuia să se desfășoare în martie să se amâne până în primăvara lui 2021. Consider că și acest lucru este benefic prin prisma faptului că vom parcurge împreună cu jucătoarele o experiență deosebită la turneul final al Campionatului European. Poate să fie un mijloc de pregătire excepțional atât pentru sportive, cât și pentru noi. Pe parcul acestui turneu, putem acumula experiențe pozitive care ne pot ajuta la turneul preolimpic din primăvara anului viitor atunci când vom califica România la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a explicat Burcea.

Potrivit clasamentului EHF, la turneul final al EURO 2018, din luna decembrie, s-au calificat reprezentativele Franței, Rusiei, Olandei, României, Suediei, Ungariei, Muntenegrului, Germaniei, Serbiei, Spaniei, Sloveniei, Poloniei, Cehiei, Croației, alături de echipele gazdă, Norvegia și Danemarca. Tragerea la sorți a grupelor turneului final va avea loc pe 18 iunie, la sediul EHF de la Viena.

Mondialele U20, reprogramate

Campionatul Mondial de handbal feminin Under-20 de anul acesta, organizat de România, a fost reprogramat de Federația Internațională de Handbal, pentru perioada 2-13 decembrie.

Inițial, competiția trebuia să se desfășoare între 1 și 13 iulie, la București, însă pandemia de coronavirus a dat toate planurile peste cap.

Turneele feminine de calificare la JO din 2021, care trebuia să se dispute în martie anul acesta, au fost reprogramate pentru perioada 19-21 martie 2021. România va evolua în turneul din Muntenegru, alături de echipa gazdă, de Norvegia și Thailanda. Cele trei turnee preolimpice masculine se vor desfășura în perioada 12-14 martie 2021.

De asemenea, Campionatul Mondial feminin Under-18, care urma să se dispute în perioada 18-30 august 2020, în Croația, va avea loc în perioada 29 septembrie-11 octombrie 2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde