"Acvilele", calificare spectaculoasă la Europenele de baschet 3x3

154

Articole de la același autor

Reprezentativele de baschet 3x3 ale României au participat, timp de două zile, la Mamaia, la turneul de calificare pentru Campionatul European de la Debrecen (Ungaria). 


Primele două naționale clasate, atât la masculin, cât și la feminin, aveau să obțină calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup, iar România s-a bucurat la final, pentru că reprezentativa feminină, formată din Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia, a reușit să se califice de pe prima poziție, după un ultim meci, decisiv, câștigat în fața Spaniei, informează site-ul oficial al Federației Române de Baschet. 


În prima zi a turneului de la Mamaia, "Acvilele" s-au impus în ambele meciuri ale Grupei A, trecând de Portugalia (16-14) și Belgia (20-15). A doua zi, tricolorele urmau să lupte cu Germania și Spania pentru cele două locuri care asigurau prezența la Europenele de la Debrecen, iar debutul a adus o înfrângere limită (13-14) în fața Germaniei. Aceeași națională a Germaniei a fost surclasată ulterior de Spania (8-17), așa că tricolorele aveau o misiune extrem de grea în meciul decisiv. După un început excelent, România s-a distanțat pe tabelă și nu a mai cedat conducerea până la final, în ciuda unui final în care ibericele au dat semne de revenire. Scor final, 21-17 și România s-a clasat pe prima poziție grație numărului mai mare de puncte marcate, în vreme ce Spania a prins și ea calificarea, de pe locul secund. 


Băieții, doar o singură victorie 
În întrecerea masculină, România - în componența Baris Aktas, Radu Paliciuc, Bogdan Cezar Sandu și Victor Petrache - a încheiat încă din prima zi turneul de la Mamaia, ratând calificarea în faza finală, după două înfrângeri cu același scor (13-21), cu Belgia și Spania, și o singură victorie, 18-13, în fața Irlandei. 
La campionatul European, s-au calificat reprezentativele Germaniei și Spaniei. 


XXX 
FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier a fost un eveniment organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța, susținut de DJST Constanța, Federația Română de Baschet și alți parteneri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4506 secunde