Activități estivale, organizate de DJST Constanța. "Petrece, Vara la Mare!"

242
Activități estivale,  organizate de DJST Constanța.

Articole de la același autor

În perioada 13 iulie - 30 august, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța desfășoară, în centrele de agrement proprii, activități tematice de petrecere a timpului liber, intitulate sugestiv "Petrece, Vara la Mare!".

"Activitățile propuse a se desfășura în centrele de agrement au ca obiective principale petrecerea în mod sănătos a timpului liber și formarea de abilități și competențe civice pentru asumarea unui rol activ în societate", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon.

Prin Asociația the European NatureTrust, tinerii prezenți în Centrele de Agrement Eforie Sud ("New Paradise") și Eforie Nord ("Luminița") au ocazia de a dobândi informații cu privire la pădurile și biodiversitatea țării, cunoașterea rolurilor pădurii și importanța ei, situația pădurilor virgine din Europa și România, biodiversitatea care există în aceste păduri, interdependența speciilor, efectele produse asupra acestui mediu de către intervenția iresponsabilă a omului. Instrumentul folosit - autobuzul verde intitulat sugestiv "regatul verde", un autobuz care oferă tinerilor lecții cu privire la prevenire și educația mediului.

Alături de Centrul Regional de Prevenire, Educație și Consiliere Antidrog, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - Compartimentul Constanța, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, tinerii sunt informați corect cu privire la riscul expunerii consumului de factori de risc, riscul săvârșirii de infracțiuni. Totodată, se desfășoară campania "brățara de vacanță", pentru a preîntâmpina eventualele situații nedorite asupra minorilor.

v v v

Asociația Crucea Roșie - sucursala Bacău, pe lângă serviciul de acordare prim ajutor, desfășoară diferite activități de prevenire legat de informări cu privire la înlăturarea consecințelor provocate de caniculă, dezastre, cutremur, alunecări de teren, avalanșe și inundații, precum și sesiuni de informare de prim ajutor. Activitățile vor fi desfășurate în centrul de Agrement 2 Mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5047 secunde