A încetat din viață "campionul fără coroană" al Formulei 1

888
A încetat din viață

Articole recomandate

Fostul pilot britanic de Formula 1 Stirling Moss, "campionul fără coroană", a încetat din viață la vârsta de 90 ani, după o lungă maladie, a anunțat duminică soția sa, informează Agerpres.

Considerat unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formulei 1, Moss nu a reușit să cucerească însă niciun titlu mondial pe parcursul carierei sale. Coleg la Mercedes cu argentinianul Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion al lumii, britanicul a câștigat 16 Mari Premii în anii 1950-1960, într-o perioadă în care Formula 1 era mai temerară, dar și mai mortală. Sir Stirling Moss a fost de patru ori vicecampion mondial și a ocupat, de asemenea, locul al treilea în trei ediții ale Formulei 1, fiind pilotul cu cele mai multe curse câștigate fără să intre însă și în posesia titlului de campion. El a fost, de asemenea, primul britanic care a câștigat Marele Premiu al țării sale, învingându-l pe Manuel Fangio în 1955, pe circuitul de la Aintree.

Britanicul s-a bucurat de o carieră de succes și în alte competiții automobilistice, obținând în total 212 de victorii. Moss s-a retras din activitate după un grav accident suferit în 1962, în urma căruia a stat în comă timp de o lună și a rămas parțial paralizat circa șase luni.

"Astăzi lumea sportului a pierdut nu numai o adevărată legendă, ci și un gentleman. Echipa și familia Mercedes Motorsport au pierdut un prieten drag. Sir Stirling, ne va fi dor de tine", a scris Mercedes într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5307 secunde