A făcut senzație! Elena Zaharia, campioană europeană la tenis de masă

468
A făcut senzație! Elena Zaharia, campioană europeană la tenis de masă - tenismasa2-1563377414.jpg

Articole de la același autor

Delegația României se întoarce cu un palmares impresionant de la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeți și juniori de la Ostrava (Cehia), unde a cucerit nu mai puțin de opt medalii - patru de aur, două de argint și două de bronz -, toate la categoria cadeți.

Marea speranță a tenisului de masă românesc, Elena Zaharia (CS Farul Constanța), și-a adjudecat medalia de aur în proba feminină de simplu cadete, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8) pe rusoaica Vlada Voronina.

Finala cadeților a fost una integral românească, Darius Movileanu impunându-se la mare luptă, scor 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6), în fața lui Iulian Chiriță.

Pe prima treaptă a podiumului a urcat și perechea Iulian Chiriță/Eduard Ionescu, în proba de dublu cadeți, tricolorii câștigând o finală dramatică, scor 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9), disputată în compania francezilor Hugo Deschamps și Alex Kouraichi.

Pentru Elena Zaharia, performanța de la individual nu a fost singulară. Constănțeanca a mai cucerit o medalie de aur, la dublu cadete, alături de Prithika Pavade (Franța), ele învingând cuplul rus Svetlana Dmitrienko/Anastasia Beresneva, scor 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6), în ultimul act.

Reprezentanții țării noastre au dominat Europenele și în probele pe echipe. Astfel, echipa de cadeți a României, compusă din Andrei Tomică, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Iulian Chiriță (antrenor Emilian Bulbuc), a obținut medaliile de argint, în timp ce echipa de cadete, alcătuită din Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Adela Strună și Bianca Mei-Roșu (antrenor Marian Filipaș), a intrat în posesia medaliei de bronz.

Bilanțul delegației României a fost completat de bronzul obținut la cadeți dublu mixt de Darius Movileanu și Ioana Sîngeorzan, informează site-ul oficial al Federației Române de Tenis de Masă.

v v v

La juniori, tricolorii au fost aproape de podium, dar n-au prins medaliile.

Echipa de junioare, alcătuită din Tania Plăian, Camelia Mitrofan, Luiza Popescu și Denisa Urîtu (antrenor Petre Arnăutu), s-a clasat pe locul 5, iar cea de juniori, compusă din Darius Toma, Mihai Nemaciuc, Matei Dumitrescu și Andrei Istrate (antrenor Mădălin Ionașcu), a încheiat pe poziția a 19-a.

Cel mai bun rezultat al juniorilor la individual a fost reușit de perechea Tania Plăian/Camelia Mitrofan, care a atins sferturile de finală la dublu junioare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde