41 de ani de invincibilitate! Recordurile lui Ilie Floroiu sunt încă în picioare

1388
41 de ani de invincibilitate! Recordurile lui Ilie Floroiu sunt încă în picioare - floroiurecord-1563828802.jpg

Articole de la același autor

Ilie Floroiu este unul dintre sportivii de marcă ai Constanței și asta o dovedesc performanțele obținute într-o carieră incredibilă. 
La 23 iulie 1978, Ilie Floroiu participa la Campionatul Național de seniori, desfășurat pe stadionul "Republicii" din București. Acesta lua atunci startul probei de 5.000 metri, pe care nu doar că a câștigat-o, dar a stabilit și un record care nu a fost bătut nici în ziua de astăzi. Floroiu trecea atunci primul linia de sosire cu un timp de vis - 13:15.00. 


Așadar, astăzi, se împlinesc 41 de ani de când marele atlet a reușit această performanță inegalabilă. 
Tot în 1978, pe 29 august, Ilie Floroiu mergea la Praga, acolo unde, pe stadionul "Strahov", participa la Campionatul European de atletism pentru seniori. Fostul sportiv a câștigat cursa de 10.000 de metri, competiție în cadrul căreia a stabilit un nou record. Floroiu trecea atunci linia de sosire după 27:40,01. 


Ambele recorduri stabilite de Ilie Floroiu stau încă în picioare. Fostul atlet a declarat în mai multe rânduri că s-ar bucura ca sportivii din zilele noastre să depășească aceste recorduri, însă este conștient că acest lucru este foarte greu de îndeplinit. 
Când vine vorba despre cursa de 5.000 de metri de la București, Ilie Floroiu își amintește exact ce s-a întâmplat. 
"Cu un ochi am plâns și cu altul am râs. Am fost la două secunde de recordul european. Am sărbătorit victoria înainte de finish și asta m-a costat. A fost un amalgam de sentimente în mine atunci" , a povestit Ilie Floroiu. 


Chiar dacă recordurile lui Ilie Floroiu au rămas imbatabile până la această oră, fiecare atlet care a urmărit evoluția fostului mare sportiv speră să depășească aceste performanțe. Rămâne de văzut dacă în viitorul apropiat, în Constanța, se va naște un alt Ilie Floroiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2344 secunde