Zeci de magazine și piețe, verificate de inspectorii sanitar-veterinari

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 21 Martie 2018 137
În numai o săptămână, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat peste 170 de magazine, depozite alimentare, piețe și supermarketuri. 


Au fost vizate trei unități de tăiere, două unități procesare carne, nouă unități procesare lapte, patru centre de prelucrare lapte, două unități produse proaspete din pescuit, un punct de debarcare pește, o unitate procesare produse din pescuit, nouă măcelării, zece carmangerii, cinci pescării, 16 depozite alimentare, șapte restaurante, o cantină, un bar, o unitate tip fast food, 20 super-hipermarket-uri, 20 magazine alimentare, 18 laboratoare cofetărie/patiserie, nouă unități de fabricare pâine și specialități de panificație, șase unități de comercializare produse congelate, patru unități de reambalare, un depozit de semințe consum, o unitate fabricare sucuri, o unitate fabricare produse zaharoase, patru unități fabricare vin din struguri, șapte circumscripții sanitare veterinare de asistență, un centru colectare animale vii, două exploatații comerciale, un incinerator, trei mijloace de transport animale vii, un magazin de furaje, trei unități farmaceutice și două depozite veterinare. 


„În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre îmbarcarea/debarcarea animalelor vii, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții de igienă necorespunzătoare în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, precizează directorul executiv al DSV Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.800 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare, aproape 4,5 tone de carne și produse din carne, peste 1.500 de kg de produse lactate, 1.127 de kg de pește și produse din pește și zeci de cofraje de ouă. Valoarea acestora este de aproape 86.965 de lei. 


„Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare”, adaugă șeful DSV Constanța. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei