World Vision. Campanie de sprijinire a copiilor sirieni

111
World Vision. Campanie de sprijinire a copiilor sirieni - copii-1444925850.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi devine activă, pentru trei luni, linia de SMS 8825 prin intermediul căreia pot fi donați câte doi euro pentru ajutorarea copiilor sirieni afectați de fenomenul migrației.

World Vision România a inițiat campania "Ajută copiii refugiați din Siria! Ei n-au nicio vină, dar sunt cei mai afectați!" prin care dorește să sprijine zecile de mii de copii și mame cu nou-născuți care și-au părăsit căminele ca urmare a conflictului intern din Siria. Acești copii sunt acum în pericol să devină malnutriți, să fie abuzați și exploatați.

"E nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, responsabilitate și încredere. E momentul ca împreună să acționăm rapid pentru a asigura condiții decente copiilor din taberele de refugiați. Cifrele neoficiale arată că peste 8.000 de copii umblă acum neînsoțiți pe străzile din Serbia și Croația, fiind nevoiți să doarmă sub cerul liber, în prag de iarna, fără să beneficieze de hrană sau asistență medicală primară", a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Conform ultimelor cifre furnizate de UNHCR, peste 4.013.000 oameni au părăsit Siria de la începutul conflictului intern și, potrivit estimărilor, numărul lor va ajunge la 4,27 milioane până la sfârșitul anului. În Europa au fost înregistrate aproape 429.000 cereri de azil ale cetățenilor sirieni începând din anul 2011 și se așteaptă ca numărul acestora să crească.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4218 secunde