Vreți să lucrați în străinătate? Atenție la firmele de plasare a forței de muncă

309
Vreți să lucrați în străinătate? Atenție  la firmele de plasare a forței de muncă - itm-1523897590.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna trecută, a fost modificată legea privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța, de acum înainte, activitatea de plasare forță de muncă în străinătate o poate desfășura orice agent care se înregistrează la ITM și care are încheiate contracte ce conțin oferte ferme de locuri de muncă cu persoane juridice sau fizice, stabilite într-un alt stat decât România. De asemenea, aceștia trebuie să fie capabili să încheie cu solicitanții locurilor de muncă și contracte de mediere, dar și să efectueze activitățile de mediere și plasare în mod gratuit (reglementare nouă).

"Serviciile de plasare a forței de muncă sunt furnizate de către agenții de plasare a forței de muncă înființați pe teritoriul României sau de către alți furnizori de servicii de plasare a forței de muncă stabiliți pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, altul decât România, sau al Spațiului Economic European, înregistrați la inspectoratele teritoriale de muncă", au precizat inspectorii de muncă.

Principalele modificări ale Legii nr. 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate fac referire la interzicerea interpunerii altor categorii de intermediari între agentul de plasare, persoana mediată și angajatorul străin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6061 secunde