Vreme instabilă, cu vijelii și grindină, la Constanța

386
Vreme instabilă, cu vijelii și grindină, la Constanța - vreme-1561057498.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile anormal de ridicate pentru această perioadă au venit la pachet cu instabilitate atmosferică, vijelii, furtuni și ploi torențiale.


Meteorologii au emis încă de zilele trecute mai multe avertizări pentru restul țării, dar se pare că și pe litoral vor ajunge ceva furtuni, astăzi. Până în jurul orei 23, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse, 35 - 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, disconfortul termic se va menține ridicat la orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele de temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. 


Astăzi, la Constanța, cerul este temporar înnorat și sunt așteptate averse și furtuni izolate. Maxima termică va fi de 31 de grade. Noaptea, se va însenina și termometrele vor indica minimum 23 de grade. 


Sâmbătă și duminică, însă, va fi preponderent senin și extrem de cald, cu valori termice cuprinse între 24 și 32 de grade. Și săptămâna viitoare se anunță la fel de fierbinte, abia pe 29 iunie estimându-se că se va mai răcori și temperaturile vor mai scădea sub 30 de grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3985 secunde