VREME EXTREMĂ ÎN ROMÂNIA! AM INTRAT SUB COD PORTOCALIU DE NINSORI VISCOLITE

969
VREME EXTREMĂ ÎN ROMÂNIA! AM INTRAT SUB COD PORTOCALIU DE NINSORI VISCOLITE - ninsoareviscol-1509270593.jpg

Articole recomandate

O atenționare Cod Portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, care vizează zonele montane, a intrat în vigoare duminică dimineața la ora 10:00.


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane, vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.


Totodată, pentru nordul, nord-vestul și centrul țării este în vigoare, tot de la ora 10:00, este valabil un Cod galben de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte.

Până luni noaptea la ora 23:00, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75...85 km/h.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării, pe arii extinse, vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3785 secunde